Klawiaturkę Slim Keyboard mam od kilku dni lecz z racji kołowrotu w racy nie pobawiłem isę nią jeszcze tak jakbym chciał, ale pierwsze wrażenia:
- klawiatura jest wykonana estetycznie i ładnie wygląda choć jest wyprodukowana z plastiku - nie wiem czy się rysuje od użytkowania
- jest lekka
- ma klapkę ochronną podobną do tych dokładanych do Compaq iPAQ serii 39XX (taki miałem) więc po założeniu klawiatury służy także jako ochronne etiu - nie ma możłiwości zamontowania klipsa do paska
- z klawiaturą iPAQ jest dłuższy o jakieś 2,5 cm.
- klawisze są małe o średnicy 0,5 cm więc osoba z dużymi palcami (jak ja) może mieć trudności z pisaniem kciukami gdyż czasami można wcisnąć dwa klawisze na raz. Mnie osobiście najlepiej wychodzi pisanie palcami wskazującymi.
- na klawiaturze jest większość znaków interpunkcyjnych jakich się zwykle używa
- palcami wskazującymi pisze się wygodnie i można wpisywać długie teksty bez zbytniego zmęczenia jak to ma miejsce przy wprowadzaniu pisma rysikiem.
Na razie mam problem z uruchomieniem polskich znaków - mam Interwrite PRO 8.0 i uruchomionw wszystkie sterowniki do klawiatur, które są dokładane z tą polską lokalizacją
PODSUMOWUJĄC
Jestem zadowolony, klawiatura bardzo fajna gdyż o to mi chodziło. W miarę zgrabna, można schować w kieszeni choć plamtop robi sie większy i bardziej cegłowaty ale coś za coś. Tylko muszę uruchomić polskie fonty ale jak pisałem nie miałem jeszcze na to zbytnio czasu pokombinować.
[Dodano: 2003-12-03 17:51:30]
jak macie jakieś dodatkowe pytania to z miłą chęcią odpowiem.