ipaq h3870 - nie laduje sie.

• 4 Odpowiedzi
  • 626 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline trink

• 19
ipaq h3870 - nie laduje sie.
« dnia: Kwiecień 29, 2008, 03:32:21 »
witam,

na poczatku zaznacze, ze spedzilem troche czasu na przeszukiwaniu forum, ale sie nie doszukalem.

Otoz mam spory problem z moim palmtopem. Wydaje mi sie, ze popsulo sie gniazdo. Objawy sa nastepujace:

wariant nr 1: ipaq po wstawieniu w podstawke nie reaguje w ogole.
wariant nr 2: ipaq po wstawieniu w podstawke elegancko laczy sie z komputerem ale sie nie laduje.
wariant nr 3: ipaq po wstawieniu w podstawke laduje sie, ale nie laczy sie z komputerem

i wariant nr 4 (moim zdaniem gwozdz programu, ktory stanie sie niedlugo moim gwozdziem do trumny, bo nerwowo nie wyrabiam juz): ipaq po wstawieniu w podstawke laczy sie z komputerem i niby laduje sie (tzn. podswietla sie jak powinien na zasilaniu zewnetrzym i mruga pomaranczowa lampka potwierdzajaca ladowanie). ale zeby nie bylo zbyt pieknie... monitor baterii twierdzi inaczej. procenty zamiast rosnac to spadaja. :worried:

dodam jeszcze, ze wariant 4 jest najczesciej wystepujacym.

czy to faktycznie gniazdo? a moze bateria? a moze soft? (czasem z 60% nagle sie robi 100%) zaczalem podejrzewac nawet podstawke "bo jakos krzywo z niej to wychodzi" ;)

jaki jest orientacyjny koszt takiej naprawy? a moze jest jakis wroclawianin, ktory chcialby zerknac w palmtopa?

[edit]

jeszcze forum przejrzalem i to chyba faktycznie gniazdo. no nic, bede sie kontaktowal z kims kto to naprawi.

temat do skasowania, chyba ze ktos ma inna teorie niz gniazdo.

pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2008, 04:55:22 wysłana przez trink »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: ipaq h3870 - nie laduje sie.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2008, 09:20:06 »
może być to gniazdo, ale najlepiej by było podłączyć ipaqa do innego komputera przy pomocy jakiegoś innego kabla

*

Offline trink

• 19
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2008, 00:16:49 »
niestety nie znam nikogo kto moglby mi udostepnic kabel.

rozmawialem z jednym z forumowych serwisantow. powiedzial mi, ze wymiana gniazda to 100 zlotych. dodac do tego koszt przeszylki i juz wychodzi do zaplaty cena, jaka wart jest moj palmtop w obecnym stanie (tzn. mam nadzieje, ze chociaz tyle). nie mam pojecia co z tym moim zlomkiem zrobic :worried: a tyle lat mi sluzyl...

[edit]

odkrylem strasznie dziwna rzecz. kiedy wstawie ipaqa w podstawke a procenty nadal uciekaja wystarczy zrobic disconnect z active synciem i laduje sie normalnie :| Jest mi ktos w stanie to wytlumaczyc?

aha, wykonalem kilkadziesiat prob i jest tak za kazdym razem! nic juz z tego nie rozumiem.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2008, 08:06:54 wysłana przez trink »

*

Offline nurek3

• 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2008, 21:07:48 »
Ja obstawiam na jakiegoś innego windowsa(być może piracki upgrade?) - sam miałem podobne problemy w swoim 3870.

A jaką wersję OS-u masz? 3.0(2002) czy 4.20(2003)?
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

*

Offline trink

• 19
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 30, 2008, 22:22:33 »
PPC 2002, a po resecie pokazuje, ze to wersja 2.20 (taki system byl od poczatku gdy kupilem palmtopa)

nigdy nie robilem zadnego upgradu. nie bylo mi to po prostu potrzebne. a poza tym powiem szczerze, ze nie bardzo mam glowe zeby jakies upgrady robic :) teraz tym bardziej nie zrobie, bo na chwile obecna za duze jest ryzyko, ze przerwie sie polaczenie z komputerem.