IPaq 3950 a karta pamieci Kingston SD 256 MB

• 7 Odpowiedzi
  • 676 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Maya

• 30
« dnia: Sierpień 27, 2004, 11:50:48 »
Mam pytanko dotyczace ogladania filmów na tej karcie:)
Z góry przepraszam jesli ten temat był juz poruszany, ale dopiero kupiłam IPaqa i zastanawiam sie nad zakupem tej konkretnej karty [ostatnio na allegro jest wysyp tych kart i ceny wydaja sie bardzo zachecajace bo mozna je kupic juz i za 127 zł nówki], w zasadzie ma mi słózyc tylko do ogladania filmików, np w czasie podrózy, a nie chciałabym zeby okazało sie ze np sie scinaja lub przerywaja, bede wdzieczna za informacje od ludzi którzy wypróbowali juz ja własnie w tym celu:)

BTW: jako nowy forumowicz i użytkownik IPaqów pozostaje mi tylko podziekowac i pogratulowac działu pomocy na tej stronce, rewelacyjna robota i niesamowicie przydatna dla takich jak ja poczatkujacych uzytkowników:)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2004, 11:52:32 »
Raczej nie ma problemu z plynnoscia odtwarzania filmow z zadnych kart SD. No chyba ze film jest zle przygotowany (za dobre ma parametry) i pocket nie daje sobie z nim rady.

*

Offline Maya

• 30
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2004, 09:30:04 »
Dzieki za info:)
Mam jeszcze jedno pytanko do kogos, kto juz przygotowywał sobie filmy na IPaqa, wczoraj bawiłam sie z taka konwersja na kawałku filmu 18MB, wg instrukcji ze strony www.DIVIX nakładajac na niego polskie napisy, i wszysko slicznie, niestety mój laptop na którym to robiłam posiada juz dosc ograniczona ilosc miejsca na dysku około 700MB wolnego obecnie, i nawet przy takim krótkim fragmencie konwertowanym VirtualDub wyrzucił mi sie z błedem braku miejsca, ile potrzeba jest wolnego miejsca na dysku zeby przekonwertowac sobie cały film? oraz ile trwa taka operacja?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2004, 10:18:53 »
Nie da sie powiedziec ile to trwa... wszystko zalezy jaka masz moc obliczeniowa... (jaki procesor, ile RAMu, itd).

Polecam program PocketDivXEncoder - najlatwiej jest nim przygotowac film dla PDA.

http://divx.ppccool.com/

*

Offline Maya

• 30
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2004, 10:34:40 »
Cytat: jakub kańczugowski
Nie da sie powiedziec ile to trwa... wszystko zalezy jaka masz moc obliczeniowa... (jaki procesor, ile RAMu, itd).

Upss fakt mój bład IBM ThinkPad 390E [333MHZ, 64RAMU] dosc słaby i stacjonarny Duron 1800; 256ramu, próby robiłam na razie na szybko tylko na laptopie, nie mniej przyznam ze zdziwiło mnie ze 18MB konwertowanego filmu potrzebuje wiecej niz 700MB na dysku...

Cytat: jakub kańczugowski
Polecam program PocketDivXEncoder - najlatwiej jest nim przygotowac film dla PDA.

Nie wiem czy sie nie myle ale mam wrazenie ze wyczytałam ze on przygotowuje dosc duze pliki typu avi na PDA, choc mogłam juz w natłoku pomieszac programy, ja dysponuje tylko dodatkowa karta SD 256 [tzn mam zamiar kupic]

*

Offline mody313

• **
  • 236
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2004, 22:07:32 »
Taka karta w zupelnosci wystarczy :)
Film (w wersji na PC majacy kolo 700 MB) przygotowany w PocketDivXEncoder dla PDA moze miec nawet mniej niz 200 MB.

powodzenia :)
mody313

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 31, 2004, 16:36:03 »
Przygotowane dla dziecka na wakacje "Gdzie jest Nemo?" i "Shrek" zmieściły mi się oba na 256 MB. Parametry strumienia video to 150 kbps, audio 40. Jakość w pełni zadowalająca. Ale używam VitualDub, bo daje mi możliwość pełnej kontroli nad jakością obrazu.

*

Offline mody313

• **
  • 236
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 31, 2004, 19:38:24 »
a dodatkowo mozna zamiescic napisy :)