iPAQ 3870

• 2 Odpowiedzi
  • 539 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AndyS

• *
  • 50
  • Sprzęt: iPAQ 3970 + BT-359 PNA NAVMAN N60i
iPAQ 3870
« dnia: Sierpień 01, 2006, 18:00:56 »
Witam wszystkich. Piszę tutaj po raz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość.  ;)
Jestem świeżym posiadaczem 3870 i mam kilka problemów. Bardzo proszę o pomoc.  :)    Na początek 2 pytania (opcji szukaj używałem): Czy przy połączeniu przez USB kabelkiem z ładowaniem lampka na iPaq ma mrugać jak  przy zasilaniu sieciowym? (bo nie świeci - zły kabelek?). I drugie - mam zamiar dokonać upgrade z PPC2002 GER na WM2003 GB. Stosowne pliki mam, wiele już tutaj "doczytałem" ale nie jestem pewien jak zrobić "hard reset" - czy klawisz "1" to pierwszy z lewej a "4" to pierwszy z prawej a "reset" od spodu. Czy to wszystkie naciskania?. Z góry dzięki - zajrzę tu wieczorkiem.
Pomóżcie Oldboy'owi

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
iPAQ 3870
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2006, 16:16:31 »
Witam:)
Do ładowania iPAQa z portu USB potrzebny jest kabel SYNC'N'CHARGE. Jeżeli taki posiadasz wówczas dioda ładowania powinna migać jak podczas ładowania z ładowarki sieciowej, chyba że intensywnie go używasz w tym czasie np. przegrywasz mp3 wtedy ładowanie się wyłączy. Spowodowane to jest niskim namięciem na porcie USB 500mA.

Aby przeprowadzić Hard reset:
1. Przycisnij i przytrzymaj [Calendar] oraz [iTask] .
2. Gdy te dwa przyciski są naciśnięte za ponocą stylusa dokonaj resetu trzymając stylus przez około 2 sekudy.
3.Gdy ekran iPAQ'a zacznie się ściemniać najpierw przestań przyciskać klawisze przednie a następnie puść nacisk na reset w dziurce.
4. Podłącz do lądowania lub jeszcze raz dokonaj resetu za pomocą rysika.
HP iPAQ się zresetuje a następnie włączy.

Pozdrawiam

*

Offline AndyS

• *
  • 50
  • Sprzęt: iPAQ 3970 + BT-359 PNA NAVMAN N60i
iPAQ 3870
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2006, 23:21:46 »
Dzięki za pomoc i wyjaśnienia. Wgrałem nowy system i się cieszę. Wszystko działa, programy się uruchamiają. Wymieniłem baterię i też jest dużo lepiej. Oby tak dalej.
Pomóżcie Oldboy'owi