PROBLEM Z HP IPAQ 3970 PO WGRANIU ROMU :(((((((

• 3 Odpowiedzi
  • 498 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 03, 2007, 19:45:57 »
Witam !

Mam poważny problem po wgraniu romu do Ipaq 3970 a mianowicie na poczatku mialem system 2002 Ger chcialem zrobic update 2003 ENG ale zeby to zrobic musialem pierw zmienic rom. Sciagnolem 2 wersje romu ENG i GER
zmienilem nazwe romu angielskiego na niemiecka pozmienialem w Hex edytorze wszystko nastepnie ustawilem tryb serwisowy i niby wszystko ok zaczelo sie wgrywac doszlo do 100% po czym wyskoczylo okienko gdzie bylo pokazane na rysuku aby jeszcze raz wcisnac guziki do trybu serwisowego.
System mi sie uruchamia rom niby 2.10.Jednak caly problem w tym ze nie moge przegladac plikow :( ani polaczyc sie z komputerem za pomoca active sync.Nie wiem co mam robic :( proszę o pomoc

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2007, 20:28:40 »
O ile jest tak samo jak w ipaq 3850 to kombinacja klawiszy po wgraniu romu jest inna. Ew. spróbuj z innym romem, może ten jest wadliwy/od innego modelu

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2007, 20:42:42 »
Rom jest na 100 dobry bo sciagniety ze strony hp i wszystko jest ok pod linkiem http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=10188&postdays=0&postorder=asc&start=20
uzytkownik mion mial ten sam problem i pisze ze trzeba tylko wykonac dobrze ostatnia instrukcje(reset) i wszystko bedzie ok. Tylko ja niestety nie znam niemieckiego i nie bardzo wiem jak to zrobic:/

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2007, 09:32:37 »
uFFF poradzilem sobie. Gdy nie pokazuje wszystkich opcji w w menu start należy wykonac twardy reset w HP 3970 należy wcisnac i przytrzymac guziki najbardziej po lewej i po prawej stronie ( kalendarz i itask) i mieki reset,przytrzymac kilka sek i po bólu.