Albo ja nie rozumiem, albo nie możemy się dogadać.
AS jest instalowane na PC, przed dokończeniem instalacji nie podpinaj PDA. Po zakończeniu instalacji zresetuj PC, teraz możesz sprawdzić w AS "ustawienia połączenia", następnie podłącz kabel od stacji dokującej i włóż PDA do stacji. Powinien nawiązać połączenie, jeżeli nawiąże połączenie w pierwszym oknie zaznacz pozycję "gość".
Problem rozwiązany !Zanim o tym napisze to powiem tak
nadal nie rozumiecie w czym problem
okno przedstawione które się pokazuje jest oknem 2 po oknie które piszę instalator....
Czyli :
program cały czas nie jest zainstalowany i chce się zainstalować aby to zrobić musi sprawdzić połączenia
Nie wiem czemu ale... może to problem samej wersji oprogramowania. Wyłączanie kompa i wączanie nie rozwiązuje problemu.
Kombinowałem jak widzicie 2 dzni i wiem na pewno ze iPAQ mój nie oddzywa się przy wersji polskiej, wersja niemiecka ma problemy z zainstalowaniem się na moim PC, a wersja najstarsza jaką sciągnołem (angielska) ze strony Windowsa powodowała, że cokolwiek iPAQ się odzywał i .....
Teraz posłuchajcie

jak doszło do przełomu :-)))))
Postanowiłem zrobić zdjęcia iPAQ'a z tekstami jakie wywala i ustawieniam jakie mam teraz by tu wprowadzić i pokazac w czym problem. Więc zrobiłem kilka fotek i podpiołem na USB aparat by zwalić foty na kompa
nagle.....
(Program do próby połaczenia się PC z iPAQ był cały czas włączony)
iPAQ zameldował ze się coś z nim łączy
PC zaczą nagle szukać połączenia i napisał ze szuka iPAQ
za to aparat nie mógł się połączyc z PC
ZDĘBIAŁEM !!
Progam na PC znalazł iPAQ'a i skonfigurował połaczenia po czy zameldował, że chce synchronizowac dane
wty czasie iPAQ przestał dawać dziwne dzwięki i napisał "Neue Verbindung..." Co rozimiem jako, że złapał połączenie
Aparat na USB zgupiał i zaczą pipkać
Myślę sobie pewnie PC i iPAQ nawiązali połaczenie z aparatem lub próbują.
Gdy nagle PC zameldował ze wszystko zsynchronizował!
He he pomyślałem teraz dam przeglądaj pliki i zobacze zdjęcia na kompie
I nagle mnie zatkało ! widziałem utworzone przezemnie pliki w EXCEL na iPAQ
Czy ktoś rozumie?
na razie popracuje tak nie wyłączając aparatu
jak dojdę do czegoś POWAŻNEGo a nie tych "zmyślań" to napisze dla potomnych!

na ra i dziekuję wszystkim co mi pomogli