iPAQ 3630 dziwne zachowanie

• 3 Odpowiedzi
  • 576 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 10, 2004, 17:41:43 »
Wpadł mi w ręce iPAQ 3630 po włączeniu na ekranie pojawiają się tylko czarne pionowe paski.Ta sytuacja pojawia się również po każdym resecie ,jak i po odłączeniu baterii.W związku z tym mam pytanie czy da się z tym coś zrobić? czy można go przywrócić do poprawnego działania,czy pozostaje przeznaczyć go na części?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2004, 19:35:04 »
A wydaje z siebie jakies dzwieki? Podlacz go do komputera z zainstalowanym programem ActiveSync i zobacz czy sie laczy. Bo albo padl wyswietlacz albo kontroler grafiki albo system albo... nie wiem co jeszcze. Jesli bedzie sie laczyl to raczej zly znak... bo znaczy ze system jest ok. Jesli natomiast nie za bardzo bedzie sie laczyl przez ActiveSync to moze znaczyc ze ktos zle wgral do niego ROM. Wtedy trzeba sprobowac podpiac go do PC i sprawdzic przez terminala czy mozna sie z nim komunikowac w trybie serwisowym. I jest sie da to trzeba wgrac jeszcze raz ROM.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 11, 2004, 14:10:42 »
Właśmie się dowiedziałem,że iPAQ był sprawny do czasu aż ktoś (czyt. dzieciaki właściciela pomieszały w ROMIE i bóg wie w czym jeszcze.)Brak dzwięku,Programem ActiveSync nie da się połączyć,a terminal nie wykazuje żadnego połączenia.Mam jeszcze jedno pytanie jaka jest różnica między iPAQ 3630 a 3660?

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2004, 16:12:52 »
różnica między "30" i "60" jest jedynie w ilości pamięci RAM (32 vs. 64)
Zrób twardy reset, powinno to przywrócić ustawienia fabryczne (w tych modelach robi sie to przesuwając taką małą wajchę ukrytą na dole ipaka).
Wersji, że dzieciak coś powywalał z ROMu bym raczej nie przyjmował jako prawdziwą, bo nie tak łatwo coś tam wykasować.
Czarne pasy na wyświetlaczu TFT to standardowy objaw zalania matrycy wodą (jedna kropla=jeden pasek) ;)