HP5550 i dodatkowa bateria - pomocy

• 3 Odpowiedzi
  • 479 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 07, 2004, 10:10:01 »
Witam
Mam następujący problem, a mianowicie mam HP5550 i orginalne plecki CF+bateria dodatkowa. Problem polega na tym, że po pełnym naładowaniu obu baterii iPAQ pracuje na baterii wewnętrznej aż do całkowitego jej rozładowania, w tym czasie stan baterii dodatkowej system pokazuje na 100%. Po rozładowaniu baterii podstawowej system meldule o słabej baterii i bateria dodatkowa rozładowywana jest w ok 10 min. Zaznaczam że czas pracy nie wydłużył się po dołożeniu baterii dodatkowej. nie jest to wina plecków ani baterii dodatkowej bo po założeniu ich do iPAQ 3660 działa OK

*

Offline jacol

• 400
  • Sprzęt: całe pudło złomu
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2004, 10:36:54 »
Coś masz pokopane...

Mam dokładnie ten sam zestaw i najpierw pracuje bateria w pleckach.
Bateria główna praktycznie zaczyna działać dopiero gdy ta w pleckach spadnie poniżej jakichś 40%.

Jedynym momentem gdy nie działa bateria dodatkowa jest gdy IPAQ jest wyłączony. Do podtrzymania pamięci używana jest tylko bateria główna.

Proponuję sprawdzić czy masz zaktualizowane firmware..

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2004, 16:54:40 »
Rozumiem ze obaj posiadacie plecki CF Plus, czyli te z wymienna (odlaczana) bateria tak?

*

Offline jacol

• 400
  • Sprzęt: całe pudło złomu
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2004, 18:40:25 »
Zgadza się.

Do plecków zakładam różne baterie, w tym extended 2500 mAh i ze wszystkimi system zachowuje się tak samo - najpierw wykorzystywana jest bateria w pleckach, dopiero w dalszej kolejności bateria główna.