Hp Ipaq 5450 i dziadowski BIOSCANNER ;]

• 10 Odpowiedzi
  • 1768 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Noder

• 16
    • www.noder.tk
« dnia: Maj 03, 2003, 11:14:23 »
Czy ktos ma z tym ustrojstwem problemy ? bo ja mam wolne 18 mb pamieci Programowej [nie storage] a mimo to to dziadostwo pisze ze nie ma wystarczajacej pamieci zeby uruchomic drajwer od bioscanera  ;]

/nodaah

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2003, 11:22:58 »
Yeah!! Mam to samo i od czasu 4 hard reseta ktory musialem zrobic by odzyskac panowanie nad PDA wylaczylem ten bajer ... poczekam na PPC 2003 :) Mam nadzieje ze tam nie bedzie tego problemu.

Dla niewtajemniczonych informuje iz gdy wlaczamy iPAQa i ma wyswietlic sie okno do wprowadzenie hasla/skanowania palca nam bardzo czesto wyskakuje okienko z tekstem iz jest za malo pamieci by uruchomic modul biometryczny i ze trzeba wykonac miekki reset. Po miekkim resecie jest to samo ... i tak w kolko. Nie da sie nic zrobic. Tylko hard reset.

*

Offline Noder

• 16
    • www.noder.tk
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 03, 2003, 11:31:33 »
heh .. ja pisalem nawet pod support .. do hp .. i nic .. kurde .. tempi sa jak but .. nie rozumieja co sie do nich mowi ;]]] ja gosciowi mowie "SLUCHAJ FACET TO NA 100% PROBLEM ALOKACJI PAMIECI DRAJWERA !!!"  a on sie pyta " Czy napewno pan mysi ze BioChip jest uszkodzony fabrycznie ? " - no szlag mnie trafia .. mowie do nich ladnie po angielsku .. i staram sie opisac problem najbardziej szczegulowo jak potrafie .. a w efekcie kaza mi do siebie zadzwonic .. ehhhhhh HP I ICH DZIADOSKI SERWIS ;]

aha .. kanczug .. wiesz moze kiedy to ppc 2003 ? i czy bedzie full support for XSCALE ? nie tak jak w ppc 2002 ze mam 400 mhz a uzywam 206 ;] (SIC!) ;]
 a hardreset to ja juz przeylem z 20 razy . ;] huh .. BIOSCAN SUXX ;] to debilizm .. musial bym chodzic z czystym pocketem bez programow zeby uzywac bioscanu .. to po kiego h*** mi by byl ten bioscan ? chyba dla picu ;]]

/zdenerwowany i podekscytowany Noder

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 03, 2003, 12:51:19 »
Co do PPC 2003 to mysle ze w czerwcu bedzie do kupienia dla iPAQ. A co do X-Scale i reszty ... to wszystko co jest narazie wiadomo o tym systemie opisano na PocketPage w kilku newsach (niestety na ten temat nie mam zadnych tajnych informacji, ale czasem cos ciekawego sie uslyszy ;)

Oto cytat z jednego z oficjalnych komunikatow:

"...Intel aims to provide powerful technologies that will help enable a compelling user experience. Microsoft Windows CE .NET 4.2 coupled with Intel® XScale™ technology based processors and Intel StrataFlash® memory provides a unique combo of high-performance and low-power capabilities to customers developing phones, PDAs, Smart Displays, Personal Media Players, as well as communications applications such as voice over IP, residential and wireless gateways for the home, and small to medium businesses.

Peter Green
General Manager of Extended Computing Division
Intel Corp. ..."

Wiec miejmy nadzieje ze bedzie szybciej bo obecnie to nawet tych 206MHz tak naprawde nie ma. Wybierz sie do jakiegos MediaMarkt albo innego sklepu z PDA i pobaw sie czyms na StrongARM. Roznica jest kolosalna ... X-Scale wlecze sie jak zolw.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 03, 2003, 13:54:25 »
Pocket PC raczej na pewno nie będzie optymalizowany specjalnie pod ARM v5, gdyż Microsoft już raz podobny błąd popełnił, wypuszczając Pocket PC dla trzech różnych platform - ARM, MIPS i SH3. Chociaż może być i tak, że będzie można w program wstawić kod specyficzny dla XScale, będący alternatywą dla obecnego też w programie kodu ARM v4, jak to w Palm OS jest możliwe za pomocą ARMletów. Dobrze by było w każdym razie.

Widziałem tabelkę porównawczą szybkości iPAQ 3950, Toshiby E550GX i jeszcze jakiejś podobnej wersji - Toshiby były miejscami nawet 5 razy szybsze, a z nich był PXA 250. W tej drugiej znalazł się PXA255 i w jej przypadku parę procent w wynikach przybywało (a raczej ubywało ;) ).

http://forum.sorobangeeks.com/viewtopic.php?p=9102#9102

p.s. Znalazłem ciekawy wątek na brighthand o wydajności PXA255, cytat z jednej z wypowiedzi szczególnie interesujący:
[o podkręcaniu Pocket HackMasterem]
I used L32, M2, N5 which supposedly according to PHM allowed me to over clock to 1180mhz.

*

Offline Noder

• 16
    • www.noder.tk
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 04, 2003, 13:15:02 »
UHHM Chwileczke .. to ty chcesz powiedziec ze PPC 2003 3eba bedzie KUPIC !? - przepraszam ze zapytam ale Z JAKIEJ *URWA racji .. hmm ? przeciez Kupujac HP 5450 .. kupilismy pocketa z conajmniej o 2 lata za starym do niego systemem !! hp powinien ten system DAĆ nam Jako poprawke !

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 04, 2003, 14:57:47 »
No niestety prawdopodobnie trzeba bedzie kupic PPC 2003 ... kwota okolo 30 USD. Chyba ze HP bedzie rozdawac za free tym ktorzy kupili palmtopa HP iPAQ 5450 w ciagu powiedzmy ostatnich 2 miesiecy - byloby to w miare rozsadne rozwiazanie. Ale nie liczylbym na to.

*

Offline Noder

• 16
    • www.noder.tk
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 04, 2003, 18:43:20 »
uhhm  ;]] ja jednk mam nadzieje ;]]] bądzmy dobrej mysli ;]]] ic .. a FE ty pesymisto ;] hheheh

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 05, 2003, 15:25:50 »
A jak myslicie czy jak wyjdzie ppc 2003 to bedzie dodawany do nowych palmtopow? glownie chodzi mi o hp 5454 bo mam zamiar po wakacjach przezucic sie na to "cudo" :)

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 05, 2003, 18:57:38 »
Mongooes - zapewne będzie tak, jak było w przypadku iPAQ 36xx i Pocket PC 2002 - wyszedł iPAQ 3760, który miał tylko więcej romu i nową wersję systemu. Tak się zapowiada iPAQ 55xx, z większą ilością ramu i Pocket PC 2003.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 05, 2003, 20:16:24 »
Dobrze, dobrze! Niech się to wszystko wyklaruje, bo jak to sie już stało u mnie tradycją, na jesień będe szukał nowego Pocketa w miejsce obecnie używanego przeze mnie Loox-a. Swoją drogą ... ciekawe 3 FujSiem będzie kciał kase za PPC2003.