Witam!
Kupiłem do mojego iPaka kartę BT na CF. Oprogramowanie Widcomm. Karta 'krzack'

Problem polega na tym, że korzystając np. z AM 5.0.5 (ory, nie żaden torrent, czy coś) co jakiś czas program twierdzi 'brak danych GPS'. Potem wyświetla okienko z listą urządzeń powiązanych przez BT. Po tapnięciu mojego BT GPS znajduje satelity i dalej działa normalnie. o tyle jest to irytujące, że robi to co 10 minut. Długo się nad tym głowiłem. W końcu zaznaczyłem opcję 'ukrywaj BT browser jeśli możliwe'. Problem o tyle ustał, że nie muszę wybierać za każdym razem GPS'a. Program robi to za mnie, ale i tak co kilka minut twierdzi 'brak danych GPS' i na chwilę jakby 'gubi zasięg'. Odbiornik jest na 100% sprawny, bo z moim HTC Wizardem działa bez problemu. Wsadziłem kartę 'sandisk' (czyli teoretycznie markową) CF BT i było dokładnie to samo. Sprawdzałem z piracką w prawdzie, ale sprawdzoną na wizardzie AM 5.3 i jest to samo. TomTom mojego kolegi zachowuje się tak samo. Nic mi już do głowy nie przychodzi. Przeinstalowałem soft, szukałem update'ów i nic...
P.s. Nie wiecie jak zmusić WM, żeby myślał, że CF BT jest jego wbudowanym BT? Tzn, np. jak tapnę i przytrzymam na jakimś pliku i dam opcję 'transmituj plik', to żeby nie szukał odbiorcy tylko przez IR, ale przez BT również? Tak, jak np. ma to miejsce w 3970?
Pozdrawiam
Alb