Compaq 3870 z PocketPC 2002 i kilka pytań na jego temat ;)

• 1 Odpowiedzi
  • 471 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wiwo

• 16
« dnia: Marzec 01, 2007, 19:43:17 »
Witam!

Trochę nie standartowo ale na początku zacznę się tłumaczyć a potem zapytam o to co chcę wiedzieć, palmtopa mam dlatego ze tata dostał go od kogoś w rozliczeniu, a tacie jest on zupełnie zbędny i w sumie to dał mi go w przencie ;)
a ja sam nie za wiele wiem na temat palmtopów.

Kilka pytań:
1. Jaki polecicie program do odtwarzania mp3 na palmtopie, tzn chciał bym żeby służył mi jako taka troche "lepszejsza" empetrójka ;)
2. Jaki program do odtwarzania filmów i jak je przekonwertować na komputerze do rozmiaru ekranu palma żeby były małe i zabierały jak najmniej miejsca?
3. Co musiał bym dokupić aby palm obsługiwał sieci wifi?
4. Do czego słyży takie szerokie duże złącze z tyłu palma jakby za tym którym się go podłącza do kompa?
5. W jaki sposób palm może współpracować z telefonem (nokia 6233) zn wiem że można mieć dzięki temu internet - to już sobie skonfigurowałem, ale słyszałem że można jakoś przekopiować do palma numerytelefonów i jakoś tam nimi łatwiej zarządzać czy coś, no właśnie nie wiem do końca co, mógł bym prosić o jakieś szersze wytłumaczenie tematu? ;)
6. Jakie gry można zainstalować na palmie i w sumie to jak się w nie gra? rysikiem?
7. I takie chyba najbardziej abstrakcyjne pytanie... do czego jeszcze mógł by mi się przydać palmtop? ;)

z góry bardzo dziękuję za pomoc
pozdrawiam
wiwo

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2007, 20:55:15 »
1. Ja używam WinamPAQ i GSPlayer2 ew. TCPMP. Ale to z sentymentu do wyglądu winampa
2. TCPMP i Pocket Divx Encoder
3. Plecki PCMCIA albo CF i odpowiednią kartę Wi-Fi ze sterownikami dla PPC
4. Do podłączania plecków - np, z portem PCMCIA czy CF, a nawet BT (ale to na u mnie - 3850 BT nie ma)
5. Jest do tego jakiś program ale to nie moja działka
6. Naprawdę jest ich dużo a grać można (o ile gra pozwala) za pomocą klawiszy sprzętowych (w praktyce wszystkie oprócz powera)
7. Kalkulator, notatnik, dyktafon, niewymiarowy pendrive, etc.

Najwięcej zyskałbyś po aktualizacji systemu do WM2003. Niestety jego zdobycie to tylko amerykański eBay albo źródła zakazane w regulaminie forum.