Bluetooth i ActiveSync 3.5 ==> iPAQ 3870

• 3 Odpowiedzi
  • 1284 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 09, 2003, 09:04:08 »
Brak synchronizacji iPAQ 3870,a PC przez ActiveSync v.3.6 przez Bluetooth.
Zainstalowalem w PC AS v.3.5 i z malymi problemami udalo mi sie uzyskac polaczenie z iPAQ i synchronizacja chodzila bardzo ladniem,pozniej zainstalowalem AS wersje 3.6 i wszystko bylo OK do czasu kiedy nie wiadomo z jakiej przyczyny zawiesil sie iPAQ i po konsultacji z serwisem HP musialem zrobic "Twardy RESET". Po ustawieniu iPAQ juz nie uzyskiwal polaczenia z PC. Odinstalowalem AS v.3.6 i zainstalowalem ponownie AS v.3.5, pozniej AS v.3.6, nic to nie dalo. Bluetooth dziala jednak poprawnie poniewaz kopiowanie plikow pomiedzy PC, a iPAQ dziala. Uzadzenie Bluetooth w PC to BLUETAKE BT 007. Niestety do synchronizacji nie dochodzi. AS w PC nie moze moze znalesc polaczenia z iPAQ. iPAQ Otwiera port COM do PC, ale okno "Connect To" wisi na statusie Connectng to Host i na TYM cala akcja sie konczy.
ActiveSync v.3.6 przy wlaczeniu sychronizacji wyswietla komunikat Errors:  o tresci..

The connection failed due to missing
server information or user credentials. Tap Options, and then the Server tab to verify that your server name is correct. Then, tap Advanced to verify that your user credentials are correct and try again.
Error code: DEV_9

*

Offline kozi

• **
  • 220
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2003, 10:37:02 »
pewnie to nie pomoze ale mozesz sprobowac [o ile tego nie zrobiles, moze tylko ja o tym nie wiedzialem]
iPaq moze obsluzyc tylko do 7 usług bluetooth czyli w przypadku bluetake 007 (mam taki sam) trzeba niektore wylaczyc bo bluetooth manager w iPaqu sie zawiesza

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2003, 21:36:17 »
ja bede dzisiaj z tym walczyl :) z tego co wczesniej probowalem to activsync laczyl sie z ipaqiem ale nie mogl przeslac zadnych danych :(
jak mi sie uda cos wyczrowac to dam znac!

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2003, 08:09:38 »
Bedziesz walczył??   :)  
Ja na razie poddałem sie o łaczę sie przez USB....męczy mnie wkładanie iPAQa do ........dokowanie to dla mnie koszmar :(
Napisz więcej szczegółów.....
Jaki iPAQ, komp..system operacyjny w PC, jakich COMów używasz...etc.

P.S.
po czym stwierdziłeś, że iPAQ połączył się z PC (efekt...w AS.. jaki)

Dałem sobie spoko z BT i na razie używam ....łączę się przez USB
idzie się przyzwyczaić