no trudno, ja juz wiem ze nie bylo, ale wlasnie zauwazylem ze po podlaczeniu przez HT mimo braku papugi na wyswietaczu mam promp i papuge z 3630
[Dodano: 2005-01-13 18:16:48]
No to jujz ochlonalem i moge napisac do jakich wnioskow doszedlem
po zaladowaniu CF do pleckow i po podloczeniu 3130 pokazal mi sie sliczny komunikat o flashowaniu, ja to potwierdzilem i kopioa zawartosci ROMu z 3630 powedrowala do 3130, efekt byl taki ze po restarciepojawilo sie nic, troche sie spocilemi kolana mi zmiekly, wiec postanowilem uruchomic papuge niestety ekran sie tylko zaciemnil i papugi nie bylo widac, kolana mi zmiekly jeszcze bardziej, uszy zczerwienialy, ja sie niezle zdenerwowalem ze tk spaskudzilem to co nie powinno byc juz bardziej spaskudzony. Jak juz ochlonalem to podlaczylem sie do hiper terminala i okazalo sie ze 3130 zagadal , i okazalo sie ze ma zaladowana papuge z 3630 (poznalem po tym ze ta ma wiecej o kilka komend od tamtej poirzedniej). i doiero wtedy do mnie dotarlo, ze najprawdopodobniej 3130 nie radzi sobiez wyswietleniem kolorowej papugi

,
Ok teraz zakladam ze wszystko dziala poprawnie , mam nadzieje ze nie jest gorzej niz bylo, a jedyna roznica jest brak zdjecia papugi na ekranie.
poniewaz nie chce juz nic bardziej spiepszyc, poczekam na madre glowy co powiedza, na moj kolejny pomysl, tzn, chce skontaktowac sie z dowolnym uzytkownikiem jakiegos 3130, skopiowac od niego ROM i powtorzyc cala operacje tylko ze chce wsadzic kopie z 3130 , mam nadziej ze to zadziala, czy to ma sens i szanse powodzenia ?