Znowu boki w h2215 :(

• 6 Odpowiedzi
  • 1227 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« dnia: Marzec 07, 2004, 01:13:21 »
Miesiac temu cieszylem sie, ze HP przyslalo mi nowy komplet gumowych bokow.... Niestety radosc nie mogla trwac wiecznie, nowe gumki powoli zaczynaja sie odklejac od plastiku :( W poniedzialek dzwonie do HP i robie im jazde, niech mi przysla tym razem 3 komplety co najmniej, to moze na troche dluzej starczy. sic :terrified:

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2004, 06:45:18 »
Odnosze wrazenie ze problem odpadania bokow jest spotegowany 'futeralem' dodawanym do hp2210, a wlasciwie jego bokami z twardej, ciasnej gumki ktora przy wsuwaniu zahacza o gumki w obudowie. Sam uzywam innego skorzanego futeralu i nie sadze (odpukac ) by mi sie to stalo.

*

Offline SebOlek

• *
  • 51
  • Sprzęt: iPhone 2G/iPhone 3G/iPhone 3GS
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2004, 08:59:59 »
Potwierdzam opinie kolegi Perla, od czasu kiedy to zacząłem używać "metalowej trumienki" proces "samo destrukcji" gumek został powstrzymany jednak nie daje się odwrócić..... ;) Po ostatnim telefonie do HP UK przysłali mi zestaw naprawczy z boczkami i..... klapką do baterii (ciekawe czemu, może też sie psuje, wiecie coć o tym?) Tak wiec używam starych gumek z "trumienką" a nowe mam na zapas jak mi sie gwarancja skończy, mam nadzieję, że te drugiee boczki dotwają do zakupu przeze mnie nowego PPC... :)

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2004, 06:00:43 »
Moj 2215  juz posiada rowniez druga pare boczkow i niestety ale... znow odpadaja :( HP chyba nie ma wyjscia i bedzie wymieniac je dopoki nie beda odpadac, a w sumie ja nie uzywam tego futeralu standardowo dodawanego do Ipaqa, ale za to futeralu poziomego przypinanego do paska (produkcji HP rzecz jasna) i to nawet nie powstrzymuje go przed destrukcja :( ciekawe jak sie skonczy gwarancja na niego... 2215 bez boczkow? brzmi ciekawie... P.S. Wie ktos na jaki grzmot Hp gratis przyslalo mi klapke na baterie i zaslepke do CF??

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2004, 11:12:57 »
Dlatego tak jak już wspominałem na tym forum, najlepszym wyjściem jest zrobienie sobie małego tuningu i dorobienie boczków np. z drewna u rzemieślnika, najlepiej mając na wzór nowe boczki otrzymane od hp.

*

Offline maxdredi

• 358
  • Sprzęt: ipaq 2210/ mda 2 compact/ n73/ IR keyboard
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 26, 2004, 12:50:18 »
jestem z wawy: kto i za ile chce sie pozbyc tego feralnego pokrowca na 2210?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 12, 2004, 08:43:03 »
Moje plastikowe boczki powleczone pseudo guma rowniez sie kwalifikuja do zgloszenia w HP. Czy jakas rzemieslnicza drewniana/plastykowa/modelinowa alternatywa sie komus udala ?