Zniikający bluetooth w H2210

• 4 Odpowiedzi
  • 805 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bucus

• 10
Zniikający bluetooth w H2210
« dnia: Lipiec 24, 2007, 09:18:25 »
Zacząłem używać swojego pocketa do nawigacji i zaczął mi się pojawiać problem z bluetoothem tzn, GPS mam na bluetootha i zaczyna normalnie pracować, ale po jakiejś chwili (różnie nie raz 5 minut, nie raz 30 minut) nagle traci sygnał GPS, tzn wyłącza sie bluetooth, jak wyjdę z IGO to nie ma wogóle ikonki bluetootha a w menadżerze bluetootha nie można go wogóle włączyć, dopiero po miękkim resecie.
Co to się dzieje, co można z tym zrobić? bo w dalszą trasę tak jechać się nie da?

Odp: Zniikający bluetooth w H2210
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 24, 2007, 15:15:12 »
Dołączę się do tego wątku z podobnym problemem tyle, że dotyczącym iPaq'a 3870. Również po jakimś czasie prawidłowego działania z
softem do nawigacji (TomTom, Automapa) następuję zanik komunikacji pomiędzy PPC a odbiornikiem GPS (oczywiście odbiornik GPS na blooetooth'fie) a tym samym gubienie sygnału GPS. Po soft resecie przez jakiś czas jest ok po czym sytuacja znowu się powtarza. Podejrzewałem przegrzewanie
sie iPaq'q ale nie jest to niestety przyczyną powyższej przypadłości. HR i wgranie tylko softu do nawigacji również nie zmienia sytuacji. Próbowałem
już wszelkich ustawień opisanych na forum, niestety bez efektu.
Dodam iż poza złym działaniem nawigacji iPaq w inych zastosowaniach wykorzystujących blooetooth sprawdza się tak jak powinien. Synchronizacja po BT działa bez zarzutu. Net po BT i przez komórczaka również śmiga. Czy ktoś ma jakieś sugestie, pomysły, które mogłyby coś pomóc? Będę niezmiernie wdzięczny za cenne uwagi.

PS. iPaq 3870 z WM2003, GPS Nokia LD-3W.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2007, 15:40:41 »
może na tym polega wasz problem:

Na niektórych modelach urządzeń intensywne korzystanie z pamięci zewnętrznej (np. przy wyznaczaniu trasy) może zakłócać odbiór GPS lub np. zrywać połączenie Bluetooth – w takim przypadku konieczne może być przeniesienie map na kartę pamięci innego typu.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2007, 15:49:36 »
Nie mam jak sprawdzić czy tak samo dzieje się w przypadku innej kary bo takowej nie posiadam ani nie mam od kogo pożyczyć. Mam standardową kartę SanDiska.

*

Offline Bucus

• 10
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2007, 18:05:17 »
Ja próbowałem na oryginalnej, jak również na karcie SD Kingstona i dzieje się tak samo. Tak więc dzieje się coś innego, ale co?