R(ewolucja)????

• 8 Odpowiedzi
  • 3597 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline laboss

• **
  • 100
R(ewolucja)????
« dnia: Czerwiec 20, 2003, 13:19:28 »

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
R(ewolucja)????
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2003, 13:47:58 »
Nooo, nieco o serii 2200 wiedziałem, ale no no, jestem pod wrażeniem! Pierwszy dobry iPAQ! :)
Ale nie może być za dobrze - bateria słabiutka. :wkurzony:

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
R(ewolucja)????
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2003, 16:59:05 »
Czasami zastanawiam sie skad tak popularnosc ipaq-ow.Bo ze jest ich najwiecej to nie podlega dyskusji.Model 2200 ma matryce 3,5 nie 3,8
faktycznie bardzo slabiutka bateria, z rom-em tez nie zaszaleli i brak wi-fi.To , ze w koncu pojawilo sie gniazdo na cf to oznaka rozsadku w HP a nie rewolucja.Cena sugerowana 399 usd czyli w sklepach pewnie bedzie po min.450 usd  i jesli do tego bede musial dokupic wi-fi za 100 usd to naprawde nic szczegolnego ten model nie wnosi, dla mnie oczywiscie :)
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
R(ewolucja)????
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2003, 20:39:10 »
No w jakimś sensie jest to odpowiednik Loox-a. Ekran o tej samej wielkości, CF, SD BT ...

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
R(ewolucja)????
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 23, 2003, 14:21:13 »
claude_szz - to iPAQ zdobył dla platformy Pocket PC taką popularność po premierze pierwszej wersji Pocket PC. Przyznam że chyba głównie wyglądem, gdyż było z nim bardzo dużo problemów, choć odstawał od reszty też wydajnością -  jako pierwszy miał StrongARM.
Co cały czas wyróżnia palmtopy hp od produktów innych firm, szczególnie Fujitsu-Siemens czy viewsonic i mitac, to jakość wykonania, głównie serii 3900, 5400, 1900 i 2200 (wcześniej było z tym nieco gorzej). Tylko Toshiba dorównuje lub przewyższa jakość palmtopów hp, gdyż palmtopy tej firmy są jeszcze bardziej solidne - metaliczny chłód obudowy e740 do dziś mi się dobrze kojarzy z najlepszym designem Pocket PC wszechczasów - Jornadą 548. :)

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
R(ewolucja)????
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 23, 2003, 14:51:54 »
Czyli słabiutka - 900mAh to, przynajmniej dla mnie, bardzo mało. :)
Od długiego czasu już się męczę z Casio E-200 i podobną baterią (950mAh) i stwierdziłem, że nie, nigdy więcej. Palmtop ma działać co najmniej 6 godzin i już.

R(ewolucja)????
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 23, 2003, 16:53:01 »
Zgadza sie :) ale jak na 900mAh to daje rade... prawdopodobnie bedzie mozna sobie kupic jakas wieksza pojemnosc (bo po co w koncu ta wymienna bateria jezeli nie mozna wlozyc czegos mocniejszego)

*

Offline jkret

• 20
    • kret.da.ru
R(ewolucja)????
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 23, 2003, 16:56:48 »
Powstaje teraz pytanie co lepiej LOOX czy IPAQ 2210 ??
Co prawda w LOOX-ie jest znacznie lepsza bateria.
Czy w tym IPAQ-u jest jescze PXA250 czy juz PXA255 ?

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
R(ewolucja)????
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 23, 2003, 20:37:28 »
No, myslę że trzeba by było sobie wziąść zrobić test porównawczy i zobaczyć jak to tak naprawdę wychodzi. Mnie na zmiany Pocket-a "bierze" zwykle na jesień. Jeśli bym zmieniał mojego Loox-a to na coś o podobnym wyposarzeniu i mam nadzieję lepszych parametrach. Bateria w Loox-ie mi wystarczy ale chętnie bym widział wiekszą. Ekran tez mógłby być trochę lepszy. Pożyjemy zobaczymy. Narazie jestem zadowolony z Loox-a.
Co do zakupów ... wstrzymał bym się narazie bo jak historia uczy, na poczatku są problemy a iPAQ-i od nich nigdy nie stroniły, co łatwo zauwazyć na forum. Niby dlaczego ten model miał by byc nagle taki idealny. Podobnie zresztą bylo z Loox-em, stąd ta nienajlepsza opinia o nim krążąca po forum, moim zdanie nie do końca uzasadniona no ale ... VW i AUDI też się podobno "nigdy nie psują" ;)