Problem z biosem h2210

• 4 Odpowiedzi
  • 705 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z biosem h2210
« dnia: Luty 13, 2005, 21:22:43 »
Wiedz bylo tak:
Mam laptopa z winda XP pro i robilem aktualizacje rom-u z wersi 1.00 do wersi 1.10 w palmie H2210 ale niestety w trakcie tego moj laptop sie wylonczyl i jak sie mozna domyslic padla aktualizacia biosu w palmie na 57% !!!! Teraz palmtop sie nie podnosi tzn wlancza sie i pokazuje niby polonczenie USB v1.08 ( przy podlonczeniu go do kompa ) ale niestety ActiveSync v3.8.0 ( taka mam zainstalowana na kompie ) nie widzi uzadzenia i brak polonczenia - jesli wypne IPAQ ze staci przelancza mi sie na polonczenie serial. W momencie jak mi sie wlonczyl spowrotem komp wywalilo komunikat zebym zresetowal IPAQ ( palm) i po podlonczeniu go ponownie uruchomil aktualizacie i tez tak zrobilem ale niestety program aktualizujacy nie widzi uzadzenia i co za tym idzie nie moze go zaktualizowac i moj h2210 ma caly czas komunikat USB lub SERIAL ! Nie moge nic z nim zrobic co dziwne tez nie wlancza mi sie kontrolka ladowania palmtopa pomimo ze jest wpiety to ladowarki !!
Moje pytanie jak mozna sobie z tym poradzic i wgrac nowy bios do palmtopa zeby spowrotem dzialal

*

Offline lipciopda

• 6801
Problem z biosem h2210
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2005, 21:33:48 »
1. iPAQ 2210 to nie palm tylko palmtop - czy wy sie w koncu tego nauczycie ?
2. chciales chyba wgrac ROM a nie BIOS ?
3. po co zakladasz 2 watki o tym samym temacie i tresci ?

Problem z biosem h2210
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2005, 21:37:37 »
1. pisalem skrotem palm - palmtop ( przepraszam jesli to razacy blad ) na przyszlosc sie poprawie
2. tak hodzi o wgranie romu a w romie siedzi bios + program glowny ( tak mi sie zdaje )
3. bo nie wiedzialem ktora kategorja jest bardziej odpowiedznia

*

Offline lipciopda

• 6801
Problem z biosem h2210
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2005, 21:39:51 »
w oczekiwaniu na odpowiedz kogos kto ci konkretnie podpowie poszukaj na forum bo to juz bylo

zobacz np.

http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=2216#9027

a co do skrotow myslowych palm i palmtop to ich nie stosuj bo to nie znaczy to samo - kazdy palm jest palmtopem ale nie kazdy palmtop jest palmem - :)

Problem z biosem h2210
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2005, 21:49:03 »
W tym watku niestety nie ma zadnych konkretow jak sobie z tym poradzic! Jest tylko napisane ze sie da ale jak ?? jaka kombinacja klawiszy czy co kolwiek tam czeba !!??

[Dodano: 2005-02-13 22:12:05]
Wiedz juz mam odpowiedz!! Czeba bylo czytac instrukcje ha ha ha !!
Wiedz dla wszystkich innych naj latwiej!
Wyjac baterie odczekac z 30 min ( twardy reset ) wcisnac przycisk resetu wpiac do staci dokujacej ( prawdopodobnie nie bedzie sygnalu o tym ze palmtop jest podpiety do kompa ) i odpalic program fleszujacy on juz sobie dalej poradzi !!! U mnie dziala i jest OK !!!