Problem z 2210+Haicom303

• 3 Odpowiedzi
  • 850 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z 2210+Haicom303
« dnia: Lipiec 11, 2004, 23:33:20 »
Czołem.
Mam jak w tytule:2210+GPS Haicom 303E na CF.
To działa z Navigo-Profesional.Ogółem O'k,tyle że po 2 godzinach jazdy w samochodzie sprzęt  się zawiesza. Na początku myślałem ,że to kwestia  grzania się sprzętu.Jest zamocowany we własnoręcznie zrobionym uchwycie,więc dołożyłem mały wentylator komputerowy( i to chyba jadyny taki holder w Polsce:).Chłodzen ie działa,temperatura jest dobra ,ale i tak po mniej-więcej takim samym czasie się wywala.Miękki reset i znowy pracuje.
W czym tkwi problem?

Problem z 2210+Haicom303
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2004, 17:17:02 »
a czy włączony ipaq leżący na stole w domu też się zawiesza po dwóch godzinach jak nic na nim nie działa?
i j.w. z działającą tą aplikacją?
i j.w. ale z podłączonym GPSem?
musisz zróżnicować sytuacje i sprawdzić zachowanie ipaka poza samochodem
jeżeli problem będzie występował w aucie to może coś z zasilaniem? masz oryginalną ładowarkę?
a faktycznie, jak jest bardzo gorąco (co nam chyba nie grozi na tych wakacjach) sprzęt się zawiesza, co oznacza, że przekroczył w środku temperaturę 60 stopni

Problem z 2210+Haicom303
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2004, 21:30:42 »
Włączony działa do wyładowania akumulatora .Ale z działającym GPS-em i aplikacją nie sprawdzałem.Zaraz się za to zabiorę.Ostatni eXperyment polegał na skasowaniu paru programów i na innym podzieleniu przestzeni pamięci.Zabieg pomógł,ale to jest moim zdaniem półśrodek.Powinno się włożyć GPS-a i po kłopocie,a nie grzebać w ustawieniach.Ładowarkę mam niestety nieoryginalną kupioną na Allegro.Jutro sprawdzę jakie ma parametry zasilania.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z 2210+Haicom303
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 17, 2004, 01:06:30 »
Aaaa ... Navigo Profesional :))
Ten soft jest maksymalnie niedopracowany. Jesli dobrze pamietam to on caly czas zzera pamiec... az do konca. Wtedy sie wiesza. Proponuje sprawdzic inny program do obslugi map. Tak w ogole to ile wolnego masz RAMu zanim wlaczysz Navigo?