pocket Pc hp h2200

• 8 Odpowiedzi
  • 1227 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pocket Pc hp h2200
« dnia: Styczeń 06, 2007, 10:04:36 »
Witam ostatnio otrzymałem w/w palmtopa,dziekei własnie tej strone nauczlem sie wgrywac jakies programy itp.Ale mam jedno pytanie czy jest możliwość naładowania baterii po przez stacje dokujaca?Bo niestety zniszczyl mi kabel ktory byl podlaczony do stacji dokujacej by podlaczy stacje do sieci i naładowac baterie.Czy jest możliwosc dokupienia kabla?Czy tylko kupic zwykla ładowarke na allegro bo iwdzialme zesa  tam po 29zł

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
pocket Pc hp h2200
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2007, 13:00:13 »
Tak, da się naładować pocketa przez stację dokującą/kabel synchronizujący, jednak z tego co mi wiadomo standardowy (seryjny) kabel nie ma takiej możliwości

*

Offline stach

• *
  • 77
  • Sprzęt: Palm Vx, IIIc, iPaq h2210
pocket Pc hp h2200
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2007, 13:33:33 »
Który dokładnie kabel uszkodziłeś - między zasilaczem a stacją? Jeśli tak to nie bardzo widzę problem dlaczego nie mógłbyś go przeciąć w uszkodzonym miejscu i połączyć na nowo.
W sieci można też znaleźć instrukcję przerobienia stacji dokującej tego palmtopa tak aby możliwe było ładowanie bezpośrednio z portu USB do którego jest stacja.
Oczywiście możesz dokupić zasilacz, właściwie dowolny 5V z odpowiednią wtyczką i obciążalnością większą od 1A powinien być ok. Zwróć uwagę na polaryzację napięcia we wtyczce!

pocket Pc hp h2200
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2007, 19:08:10 »
(kabel jednka był dobry,zasilacz cos sie zepsół,bo no lotnisku prawdopodobnie spadł przy kontroli celnej)Tz.dobra juz kupilem sobie ładowarke sieciowa tylko własnie teraz nie wiem..on jest firmy forever i ma 5V i 1A a orginalna miała 2A,czy cos sie stanie,bo to jest ładowaraka niby do tego modelu bo ładuje i jest dobrze.Juz mam go chyba 3dzien i juz tam mniej wiecej czaje o co chodzi.Moze macie jakies strone gdzie sa filmy,gdy,programy oraz inne bajery oraz opisy roznych instalacja i wyjeansien.Bo niechce co chwiele pisac na forum o drobnych sprawach.Słuchajcie a jakim programem mam przerabiac filmy i wkljac napisay znlazłem cos o PocketDivXEncoder_0.3.60(tylko ze przerabia chyab z 1,5h film) i zeby napisy wklejic do filmu to SUBMIx czy jakos tak...powiedzicie jak to zorbic moz ejakis inne programy znacie

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
pocket Pc hp h2200
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2007, 19:15:02 »
Cytat: "rybik1986"
Moze macie jakies strone gdzie sa filmy,gdy,programy oraz inne bajery oraz opisy roznych instalacja i wyjeansien.Bo niechce co chwiele pisac na forum o drobnych sprawach

i po to są tematy przyklejone i "szukajka"

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
pocket Pc hp h2200
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 06, 2007, 19:15:27 »
Zasilacz o wydajności 1A jest w miarę wystarczający.
Zacznij od tego: http://pdaclub.pl/info.php?id=7289
i tego: http://pdaclub.pl/faq/
A póżniej czytaj posty we wlaściwych działach i uzywając szukajki znajdziesz wszystko.
Programy znajdziesz w naszym DL : http://pdaclub.pl/dl/
Nielegalnych plików i programów nie tolerujemy na naszym forum i takich tutaj nie znajdziesz .
A po za tym witamy w klubie  :))
potrzebna zgoda

pocket Pc hp h2200
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 06, 2007, 19:38:15 »
No dzieki,ciesze sie ze moglem zstac sie jdnym z Was;).Tez tam nie toleruje pirackich programów dlatgeo odtwarzacze poprałem własnie z tej strony,a o tapte programy sie pytam,bo nawet widzialme ze za 5$ monza kupic jedne z nich.Dziekuje bardzo

pocket Pc hp h2200
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 06, 2007, 19:58:49 »
Ej możecie mi odpowiedziec tylko na ostatnie pytanie jak mam zrzucac mp3 i filmy na karte a nie na pamiec PDA

*

Offline stach

• *
  • 77
  • Sprzęt: Palm Vx, IIIc, iPaq h2210
pocket Pc hp h2200
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2007, 22:41:58 »
Jak masz cierpliwość to możesz przez Activesync'a - opcja "eksploruj/przeglądaj" (nie wiem jak to dokładnie w polskiej wersji programu się nazywa, a zakładam że z takiej korzystasz) - wychodzisz do głównego katalogu urządzenia i tam powinieneś znaleźć katalog "SD Card", "CF Card" lub coś podobnego w zależności od karty jaką masz. Dostęp do katalogów pocketa możliwy jest też z "Mojego komputera" - tam powinna być ikonka "Urządzenie mobilne" czy jakoś tak.
Niestety kopiowanie w ten sposób jest zwykle dość wolne bo Activesync jest dość wolny i nie ma szans na wykorzystanie możliwości portu USB2.0, a pewnie nawet i USB1.0.
Chyba najszybszym rozwiązaniem jest wyjęcie karty z iPaqa i włożenie jej do czytnika kart podłączonego do portu USB2.0.