padniety 2210- update romu

• 5 Odpowiedzi
  • 800 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline maxdredi

• 358
  • Sprzęt: ipaq 2210/ mda 2 compact/ n73/ IR keyboard
« dnia: Czerwiec 04, 2005, 09:57:14 »
witam!
mam zle wiesci ! qpilem ipaq 2210 przez allegro. mial rom 1.1 po angielsku. jednak chcialem zrobic upgrade zeby miec pewnosc ze to najnowsza wersja systemu. wszytko przebiegalo jak trzeba az do momentu w ktorym system chcial juz ladowac nowy rom do ipaka. wtedy pojawil sie komunikat o tym ze ten pda mial pierwotnie niemiecki system operacyjny a nie angielski. upgradu program nawet nie rozpoczal, sam sie anulowal. jednak program chyba juz sformatowal obraz romu. po restarcie pda, rom sie nie laduje tylko jest duzy napis 'hp usb 1.11' . czyli tak jakby czekal na update ale chyba tylko taki serwisowy update.
nie wiem czy to cos znaczy ale posiadam kabel usb do ipaka ktory takze z tego portu usb laduje. no ale problem chyba tkwi w wersji jezykowej a nie w pradzie.
moj hp jest jeszcze na garancji, myslicie ze mi go naprawia? karta gwarancyjna jest w jezyku polskim.
nie wiem co mam w serwisie powiedziec--> czy powiedziec im ze podczas ladowania romu pda padl? moze cos zmyslic? kabel w mojej stacji dokujacej przerywa polaczenie, moze zwalic na to wine? nie reklamowalem podstawki bo nie chcialem tracic pda na caly miesiac.
wiem ze 8 lipca wylatuje na 3 miechy do londynu i musze tego ipaka miec przed ta data.

co robic?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 04, 2005, 09:59:10 »
Probowales uruchomic jeszcze raz instalacje ROMu? Moze sprobuj wgrac ponownie niemiecki system?

*

Offline maxdredi

• 358
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 04, 2005, 10:23:38 »
komp go nie widzi bo rom sie nie laduje,(rom sie sformatowal) nie ma polaczenia z AS, nic , tylko napis hp usb 1.11. czyli albo serwisowe wgranie romu albo nici, tak mi sie wydaje...

jak myslicie, napirawia mi go w serwisie?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2005, 10:59:41 »
Komp nie musi go widziec (tzn ActiveSync nie musi go widziec) by wgrac ROM.

*

Offline maxdredi

• 358
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2005, 12:09:44 »
serio? jak go podlaczam do kompa to xp pluje sie ze nie rozpoznal sprzetu... oka dzisiaj zobacze czy wgra sie systemik... dzieki za te wazna informacje :)

*

Offline maxdredi

• 358
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 05, 2005, 11:53:39 »
panie adminie- jestes wielkI! polaczenie z AS nie bylo trzebne do upgreadu. zaladowalem system niemiecki, pozniej angielski tak jak zostalo to opisane na forum i wszystko dziala tak jak powinno. jeszcze raz dzieki!