IPAQ H2210 + automapa i bluetooth problem

• 8 Odpowiedzi
  • 1030 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline CooL

• 30
« dnia: Sierpień 15, 2006, 19:47:08 »
Witam,

Niedawno przesiadlem sie z Tungstena E, na HP IPAQ H2210 i juz mam problem ;] Otorz, gdy uruchomie automape, to po wylaczeniu jej znika mi ikonka bluetooth managera. Gdy chce dostac sie do bluetooth managera przez programs, to dostaje komunikat w stylu "z powodu za malej pamieci manger bluetooth zostal wylaczony i zeby go wlaczyc musze zrobic soft reset... Ktos ma jakis pomysl jak temu zaradzic ? bo to troche glupie zeby po wylaczeniu automapy trzeba bylo resetowac pocketa.

pozdrawiam

*

Offline stach

• *
  • 77
  • Sprzęt: Palm Vx, IIIc, iPaq h2210
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2006, 19:56:38 »
A jak wersja Automapy? U mnie z wersjami 3.7, 3.8 nic takiego się nie działo (GPS Fortuna BT ClipOn). Czasami tylko w trakcie jazdy zawieszała się komunikacja przez BT i konieczny był restart ale to była raczej wina samej Automapy bo w przypadku Tomtom nic takiego się nie działo.
Chyba, że nie zamykasz Automapy tylko ją minimalizujesz? Używasz opcji "wyjdz" z menu Automapy?

*

Offline CooL

• 30
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2006, 20:05:44 »
Tak, uzywam tylko opcji wyjdz. wersja automapy to 3.9.3 Jest to dosc dziwne, bo po uruchomieniu automapy zaczyna migac dioda od bluetooth, a po jakichs 8-10sec przestaje i jak wylacze automape to juz niemam bluetooth... Zastanawiam sie czy przypadkiem powodem takiego dzialania nie moze byc "nie fachowe" odinstalowanie automapy, poprostu wywalenie jej. Bo w zadnym miejscu dezinstalatora nie znalazlem. A potem zainstalowanie ponowne...

*

Offline stach

• *
  • 77
  • Sprzęt: Palm Vx, IIIc, iPaq h2210
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:10:34 »
W starszych wersjach deinstalację robiło się z poziomu PC tym samym programem którym instalowałeś Automapę (była tam opcja odinstaluj).
Możesz spróbować odinstalować i zainstalować ją ponownie - ja wersji 3.9 niestety nie instalowałem, zrezygnowałem po zapoznaniu się z szeregiem, nie do końca pochlebnych, opini na forum. Wiem, że 3.9 na pewno potrzebuje więcej ramu niż starsze wersje.
Mnie nie zależy tak bardzo na najnowszych wersjach map bo używam nawigacji może 2 razy w roku, ale jeśli potrzebujesz najnowsze mapy to nie ma wyjścia i pozostaje wersja 3.9. Poszukaj na forum bo było tu sporo dyskusji na temat, która z wersji 3.9.x działa najstabilniej.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:18:31 »
W wersji 3.9x AM wymaga ok 20 Mb pamieci na dane by dzialale bez problemu, wytyczala trase itp. Wejdz w memory /setings i sprawdz ile masz wolnej pamieci.
Powodem jej braku moze byc /poza fizyczna instalacja roznych tam programow/ , obecnosc plikow tymczasowych pozostajacych po przegladaniu internetu. Znajduja sie one w \windows\profiles\quest\temporary internet files\Content.IE5.
Znajduja sie one w 8-miu podkatalogach o przypadkowych nazwach. Mozna je usunac, odzyskujac ok 5-10 mb

*

Offline CooL

• 30
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 15, 2006, 23:37:21 »
Hm, faktycznie moze tam i byla opcja usun... No o tym nie pomyslalem, ale wydalo mi sie to dziwne ze sie nie da ;] a swoja droga to strasznie pamieciozerna mapka. Hm ciekawi mnie czy sa mniej pamieciorzerne mapy.

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2006, 21:07:42 »
Masz AM w wersji XL czy jakies pojedyncze miasto/miasta ?

*

Offline CooL

• 30
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 20, 2006, 00:04:55 »
AM wersja XL

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 20, 2006, 06:07:47 »
No to musisz kontrolowac ilosc dostepnej pamieci bo te ostatnie wersje AM sa 'wymagajace' pod tym wzgledem.