H2200 ekran dotykowy

• 3 Odpowiedzi
  • 747 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

H2200 ekran dotykowy
« dnia: Listopad 04, 2005, 16:09:06 »
Witam chciałem się zapytać czy do ipaq-a hp h2200 pasuje ekran dotykowy od hp ipaq rz 1710?? Może posiadają państwo jakieś pasujące. A poza tym mam pytanie czy przy zmianie wyżwietlacza napotkam jakiś większe przeszkody, prosiłbym odpowiedzi

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
H2200 ekran dotykowy
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2005, 23:54:41 »
Nie pasuje.

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
H2200 ekran dotykowy
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 05, 2005, 00:38:24 »
mozesz miec problemy.... - nie jest to super łatwe - trzeba lutować, odklejać. odkręcać śruby (mowie o samym LCD a nie PDA), no i jeszcze trzeba się do samego ekranu dokopać który jest schowany za wszystkimi bebechami.
jesli rozbierales takie bajery jak laptopy, elektronike, telefony (może to gorszy przykład bo te są banalne w rozebraniu i naprawie ),  i inne badziewia tego typu to mysle ze na 90% dasz sobie rade nie niszcząc niczego.

Tylko podstawowa zasada NIC NA SIŁE! LCD jest tak zrobiony ze jak zaczniesz sie siłować od "złej" strony to tylko do Ciebie "pstryknie" ;) i pojawi sie na nim taaaaka faaaaaaaaaajna plamka ;) :))
wiec wszystko spokojnie, zwlaszcza jak bedziesz zdejmowal panel dotykowy z matrycy.

jesli chcesz to mam taki panel dotykowy (jest to rarytas w PL ;) ):

220zł i jest Twój.

Pozdrawiam.
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

H2200 ekran dotykowy
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2005, 18:10:27 »
Dzięki za porade, rozbierałem już kilka razy ipaq-i alq z serii 36xx compaqa, dzięki za oferte jeżeli chodzi o ekran, ale poszukuje czegoś tańszego używanego. Jak zaczne rozbierać palma to będe napisze co mnie spotkało podczas tej zabawy.