Dziwne problemy z H2210 ...

• 3 Odpowiedzi
  • 784 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 04, 2006, 07:38:45 »
Witam !

Zaobserwowałem w moim h2210 dziwne "objawy" ...

Ipaq potrafi sam się włączyć. Problem jest dośc dziwny. Wyłączam ipaqa i po jakims czasie się mi włącza samoistnie. Oczywiście po pewnym czasie się wyłącza (włączone w ipaqu oszczedzanie baterii).

Nie wiem czego to wina. Ipaqa mam dopiero kilka dni (dostałem w prezencie). Odrazu wgrałem wszystkie aktualizacje jakie były dostepne na stronie HP. Ipaq więc ma wszystkie najnowsze aktualizacje wgrane.

Miałem ktoś takie problemy ? Co może być tego przyczyną ?

Mam tez problemy z synchronizacją danych przy użyciu stacji dokującej.
Nie zawsze ipaq synchronizuje się z ActiveSynckiem. Czasami trzeba włożyć ipaqa do stacji kilka razy aby activesync wyczuł ipaqa ...

Sądze że to wina zapewne złącza. Spróbuję się ponownie przelutować , ale nie wiem czy ma to jakiś wogóle sens. Do synchaornizacji wykorzystuje narazie BT , ale BT dośc mocno zżera baterię ...
A i same za każdym razem włączanie BT i aktywowanie połączenia jest dla mnie mało komfortowe :)

mam tez problem z wbudowanym joystikiem. Wygląda że jest on uszkodzony , bo niestety niezbyt prezycyjnie da się nim sterować :(
Niestety nie wiem jak to fachowo się nazywa i gdzie to można kupić ...

Jakbyście mogli mi pomóc , byłbym wdzięczny ...

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2006, 07:57:15 »
No cóż. Jeżeli coś tam samemu lutowałeś to może faktycznie jest to odpowiedź na całe zło? Ipaq powinien się włączać jeżeli wyczuje ładowanie. Więc może jakies zwarcie czasami bywa albo coś takiego, co powoduje że ipaq myśli że jest podłączony do prądu?

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2006, 08:00:52 »
Cytat: "Reptil3"
No cóż. Jeżeli coś tam samemu lutowałeś to może faktycznie jest to odpowiedź na całe zło? Ipaq powinien się włączać jeżeli wyczuje ładowanie. Więc może jakies zwarcie czasami bywa albo coś takiego, co powoduje że ipaq myśli że jest podłączony do prądu?

Nie lutowałem w nim nic.
Jedynie myślę aby przelutować złącze. Może to wina zimnego lutu ? Ale sam nie wiem ...

Ipaq także się włączał jak był poza stacją dokującą , więc nie jest to wina zasilania sieciowego ...

*

Offline lipciopda

• 6801
Re: Dziwne problemy z H2210 ...
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2006, 08:05:10 »
Cytat: "kaszpir1"
Ipaq potrafi sam się włączyć. Problem jest dośc dziwny. Wyłączam ipaqa i po jakims czasie się mi włącza samoistnie.

sprawdz czy w ustawieniach konta pocztowego w opcjach nie masz zaznaczonego automatycznego sprawdzania poczty co iles minut - to moze byc powodem wlaczania

jesli nie to byc moze jakis program ma opcje polaczenia z internetem co jakis czas - zeby wyeliminowac sprawe softwareowa mozna zrobic hard reset i sprawdzic

w sprawie BT jest fajny programik, ktory samoczynnie uruchamia BT w zaleznosci od programu, ktory odpalisz - wystarczy tylko go odpowiednio skonfigurowac i zapominasz o calym swiecie
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=9294