Boczki 2210 - prosba do kolegow, ktorzy wymienili.

• 3 Odpowiedzi
  • 711 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mrush

• 42
    • http://www.mrush.glt.pl
  • Sprzęt: Bylo ich sporo ... Patrz podpis ...
« dnia: Marzec 19, 2005, 13:11:32 »
Witam

Dwa dni temu jeden z moich boczkow w blizej nieznany mi sposob sie ulotnil i zaginal w akcji :( mimo ze byl w pelni dobry (nie odklejona guma od plastiku). Teraz juz wiem dlaczego niektorzy polecaja przyklejenie ich.

Probowalem "zalatwic" drugie z HP (na wymiane z powodu odklejenia), niestety po wyslaniu zgloszenia mail'em przyszla odpowiedz coby iPaq'a przyslac do nich, oni zaloza boczki i odesla - jak dla mnie paranoja, nastepnie odbylem bardzo dluga rozmowe telefoniczna z jakas Pania z HP, ktora w 80% rozmowy szukala zgloszenia w komputerze, a jak juz znalazla potwierdzila informacje z mail'a do mnie - czyli fakty wyslania sprzetu do nich. Na pytanie dlaczego tak jest - nie potrafila odpowiedziec, ale ponoc to wynika z S/N urzadzenia.
Poniewaz w miom miescie miesci sie filia tej firmy z Warszawy z ul. Jagielonskiej gdzie trzebaby wyslac sprzet - pojechalem do niej coby zapytac czy nie moge u nich wymienic, bo przeciez z innymi czesciami z Warszawy moglyby przyjsc boczki. Niestety - sciana. Oni nie moga jak nie maja na papierze polecenia z Warszawy - normalnie to jest chore :(

Przy okazji ciekawostka - moj iPaq po sprawdzenia S/N na stronie wynika ze byl kupiony w niemczech (w numerze, drugi znak od konca - D to Niemcy, A to Polska), a na tej samej naklejce sa polskie napisy instytutu lacznosci i oczywiscie kupiony byl w Polsce.

Mam zatem prosbe do kolegow, ktorzy mieli wiecej szczescia i dostali nowsze boczki. Potrzebuje jednego (nawet z odklejona guma), chodzby starego plastiku po wymianie, coby moj sprzecik nie wygladal tak lyso i coby sie go lepiej trzymalo w reku. Wiec jezeli komus sie "wala" i kurzy gdzies w szyfladze, a nie czuje do niego jakiegos wielkiego przywiazania ... prosilbym o kontakt.

Pozdrawiam

Pograzony w zalobie ... Mrush
Sharp Zaurus ZR-5800 -> Palm III -> Palm m500 -> Ericsson MC 218 -> Sony Clie SL10 -> Sony Clie SJ30 -> Palm Tungsten E -> HP iPAQ h2210 -> Dell X50v -> Samsung Omnia Lite -> Samsung Omnia 2 ... ze kilku dodatkowych gratow nie wspomne ..

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2005, 14:59:27 »
Powiem tak. Kumpel mial dokladnie taki sam problem. Otoz wszystkim przysylali boczki, a jemu nie chcieli przyslac. Powiedzieli ze musza palmtopa dostac do reki i to zrobia. Byl przejazdem w Wawie i poszedl do HP. Wzieli PDA i powiedzieli ze za kilka dni do odbioru! To juz wydaje sie dziwne. Ale wiecie co bylo najlepsze? Zadzwonil do nich po tych kilku dniach a oni do niego ze sprzet byl kradziony i ze go nie odzyska, a sprawa jest juz na policji. Okazalo sie ze przy skladaniu zgloszenia o wymiane boczkow trzeba podac numer seryjny. Oni go sprawdzili i wiedzieli od razu ze sprzet jest "kradziony" dlatego nie chceli mu wyslac tych boczkow. Sprzet kupil on na Allegro - zafoliowany, w oryginalnym pudelku itd.

Trzeba uwazac od kogo sie kupuje... niby wygladalo OK, a tutaj taki numer. Nie wiem jak sie to wszystko skonczylo, ale wiem ze sprzetu nie odzyskal. Bylo to 2 miesiece temu.

*

Offline mrush

• 42
    • http://www.mrush.glt.pl
  • Sprzęt: Bylo ich sporo ... Patrz podpis ...
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2005, 16:08:23 »
No jak kupowalem (tez na allegro) to wybieralem tylko oferty w ktorych jest wszystko (nie wygladajace dziwnie) i tak mam (no oprocz instrukcji i gwarancji) pudelko nawet od niego bo zgadzaja sie numery.
No i cena wyszla tez normalna nie jakies 400 zl za goly czy niemiecki.
Powiem jeszcze tak - po sprawdzeniu po numerach na stronie wyszlo ze niemiec a gwarancja sie skonczyla 21 pazdziernika 2004 - moze dlatego nie chca zmienic gratis ?
Czytalem w ktoryms z tematow ze ktos mial podobny problem - wyslal i odeslali mu z nowymi boczkami.
Niestety do Warszawy sie jak naranie nie wybieram (ponad 300km) :( jakbym sie wybieral nie byloby tego tematu...
Sharp Zaurus ZR-5800 -> Palm III -> Palm m500 -> Ericsson MC 218 -> Sony Clie SL10 -> Sony Clie SJ30 -> Palm Tungsten E -> HP iPAQ h2210 -> Dell X50v -> Samsung Omnia Lite -> Samsung Omnia 2 ... ze kilku dodatkowych gratow nie wspomne ..

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2005, 09:03:29 »
Wyslalem Ci taki 'lekko' uzywany boczek .