2210 i ActiveSync na 2 kompy

• 1 Odpowiedzi
  • 615 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 22, 2004, 19:36:02 »
zawodnicy:
PC dom (XP Prof), PC robota(2000 NT), 2210.

zadanie:
PC dom - synchronizacja kontaktow z kategorii personal i businness
PC robota - synchronizacja kontaktow z businness - personal nie ruszac, nie czytac, nic nie robic

dzialanie:
PC robota - synchronizuje businness i kasuje z PDA wszystkie personal (mimo braku ptaszka w kratce personal w Active Sync)

jak go kiedys wpialem w domu to mi skasowal wszystkie prywatne kontakty z dysku, dobrze ze mialem kopie w telefonie...

jakies sugestie?
zaznaczam: ustawienia Active sync dom: synchronise......only selected categories i zaznaczone wszystko
ActiveSync robota, to samo tylko brak ptaszka przy personal

*

Offline CHAMER

• **
  • 217
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2004, 22:27:02 »
Mialem ten sam problem, ale nie mialem w pracy czasu aby mocniej pogrzebac w temacie, jednak efekty byly takie same co u Ciebie. Najpierw musialem przesyncowac w pracy wszystkie dane, aby wybrac dana kategorie czyli businness. Jednak mimo odznaczenia potem kategorii prywatnych i usuniecia ich z desktopowego outlooka, przy synchronizacji usuwal mi wpisy z tych kategorii w PDA!!! A nie powinien, no bo przeciez AS nie mial juz zaznaczonych tych kategorii wiec powinien sie ich nie dotykac!!! Chyba ze nie rozumiem filozofii tej synchronizacji. Wkurzylem sie w koncu i zostawilem synchronizacje wszystkiego na obu komputerach, co dziala wysmienicie - jednak aby miec pewnosc ze nikt nie bedzie mial wgladu w moje dane, musialem zrezygnowac z trzymania ich na serwerze firmowym kosztem trzymania ich na 'swoim' komputerze w folderach lokalnych, co ma niestety sporo wad.

Postaram sie zglebic temat, o ile czas na to pozwoli (znajac zycie to cos wypadnie - jak zawsze kiedy chce cos zglebic :( )