Witam po raz pierwszy. Mam problem z uruchomieniem WiFi na iPAQ 4150 z Linksys WAG54G. Proszę nie pisać, żebym przejrzał forum, google, itd. To wszystko już zrobiłem. Walczę z tym kompletem od 3 dni, uaktualniłem wszędzie nanowsze firmware i nic.
iPAQ 4150
bios ver. 1.10
polonizacja InterWrite Pro
firmware WiFi - HP iPAQ Pocket PC h4100 Series Wireless LAN Driver Update version 2.0.53 A
Nie dziala równiez na czystym systemie po hard resecie.
iPAQ Wireless włączony
Linksys WAG54G
firmware 1.02.7
wszystkie zabezpieczenia ściągnięte (szyfrowanie, ukrywanie SSID, filtrowanie po MAC, itd.)
Objawy
Linksys działa, ponieważ z laptopa chodzi bez problemu. W iPaq zainstalowałem WiFiGraph i router widać. Niestety nie mogę w żaden sposób połączyć się z internetem, czy tez komputerem (ad-hoc).
1. W ustawieniach sieci w konfiguracji mojej sieci służbowej - skonfiguruj serwer proxy nie mogę zaznaczyć opcji "Ta sieć łączy się z internetem".
2. W konfiguracji sieci - karta sieciowa w ustawieniach sieci bezprzewodowej widzę moja sieć jako "Dostępny".
3. W konfiguracji sieci bezprzewodowej mam ustwiony "Internet"
4. Zakładka "Uwierzytelnianie" - wszystko wyłączone
5. Zakładka "802.1x" - wszystko wyłaczone
6. W ustawieniach "Karta sieciowa" nie mogę na stałe przypisać: "Moja karta sieciowa połączona jest z: Internet" i powiązać z kartą "iPAQ WLAN Wireless Adapter" która ma przypisany odpowiedni IP, maskę, bramę i serwery nazw.
7. Gdy zapiszę ustawienia z pkt.6 dostaję komunikat: "Podczas nastepnego użycia karta będzie miała nowe ustawienia. ....". Klikam Ok i gdy wchodze ponownie, ustawienia nie sa pamiętane. Albo tego nie widzę, bo wydajemi się, że powinien być podświetlony zestaw w konfiguracji karty sieciowej "Internet" i "iPAQ WLAN Wireless Adapter".
I tyle pisania, ale chciałem jak najdokładniej to wszystko opisać. Zaraz normalnie szlag mnie trafi!
Pozdrowienia
Marek