zakup HP 4150

• 9 Odpowiedzi
  • 1230 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jadsadah

• **
  • 127
  • Sprzęt: Eten X800, HTC HD
zakup HP 4150
« dnia: Wrzesień 30, 2004, 15:08:28 »
Mam pytanie odnosnie zakupy w/w urzadzenia.  Moge sciagnac go dla siebie z usa za okolo 470$, w porownaniu do cen w sklepie jest to interesujacy kasek, natomiast dzis na allegro zobaczylem aukcje
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31929770
gdzie facet oferuje je za 1799plz, sledzilem ceny aukcji i pierwszy raz widze zeby hp4150 (nowy) szedl za tyle, czy to w ogole mozliwe?
Ryzykowac? Czy raczej z odrobine wiekszymi komplikacjami spokojnie sprowadzic?
Czas nagli;/

*

Offline Kusiu

• 3968
zakup HP 4150
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 30, 2004, 16:00:54 »
W USA ceny h4150/4155 zaczynają się od $375 (nowe), polecam:
http://www.pricegrabber.com/

zakup HP 4150
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 30, 2004, 16:21:44 »
Wydaje się, że ta cena wynika z wyprzedaży zapasów magazynowych.
HP już prawdopodobnie nie produkuje tego modelu. Praktycznie u żadnego dystrybutora w Polsce już go nie ma.

*

Offline jadsadah

• **
  • 127
zakup HP 4150
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 30, 2004, 16:46:19 »
sprawdzalem dwa sklepy, compusa.com i bestbuy.com  , w jednym cena podstawowa 399$, w drugim 427$, w pierwszym cena ciekawa, ale czas dostarczenia okolo 2tyg (masakra, bo ktos kto mi moze go zwiezc wraca za poltora tygodnia), do cen przesylky (nie wymienionych przy cenie produktu) trzeba jeszcze doliczyc podatek od sprzedazy wynoszacy okolo 8.5%. stad wyjsciowa 470$. W pricegrabberze nie znalazlem informacji na temat tego wlasnie podatku, z kolei maja duzo wyzsze ceny wysylki - > byc moze juz jest w nich wlasnie uwzgledniony ten podatek.

U nas na hp.pl nadal cena 2690,- i raczej nie zapowiada sie na to zeby miala spadac w dol. Ehh.. dylemat ;)

*

Offline Kusiu

• 3968
zakup HP 4150
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 30, 2004, 16:56:23 »
Cytat: jadsadah
W pricegrabberze nie znalazlem informacji na temat tego wlasnie podatku, z kolei maja duzo wyzsze ceny wysylki - > byc moze juz jest w nich wlasnie uwzgledniony ten podatek.
Kto ma wyższe ceny? Przecież Pricegrabber to tylko wyszukiwarka cen. Ma ona możliwość podania kodu pocztowego, wtedy doliczy ewentualny podatek stanowy i zrobi ranking cen ostatecznych.

*

Offline jadsadah

• **
  • 127
zakup HP 4150
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 30, 2004, 17:08:19 »
http://www.pcrush.com
o to mi chodzilo czyli sklep znaleziony przez grabbera :) sorry za niescislosc :)

mam jeszcze pytanie a propos 'Refurbishe', spojrzalem do slownika ale nie znalazlem nic ponad 'odnowienie'. w PcRush.com wlasnie taki dopisek znajduje sie przy hp4150..

*

Offline Kusiu

• 3968
zakup HP 4150
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 30, 2004, 17:13:55 »
mam jeszcze pytanie a propos 'Refurbishe', spojrzalem do slownika ale nie znalazlem nic ponad 'odnowienie'. w PcRush.com wlasnie taki dopisek znajduje sie przy hp4150..
Refurbished oznacza, że był już raz sprzedany i z jakiegoś powodu wrócił do sklepu (uszkodzenie, nie spodobał się komuś itd.). Sprzęt jest oglądany, sprawdzany pod kątem sprawności, przepakowywany (albo i nie). Najczęsciej taki prdukt ma znacznie skróconą gwarancję.

Będziesz za niego płacił z Polski czy na miejscu? Jeżeli z Polski to nie przejmuj się podatkiem, w drugim przypadku skorzystaj z możliwości wpisania kodu pocztowego.

*

Offline jadsadah

• **
  • 127
zakup HP 4150
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 30, 2004, 17:31:09 »
Dzieki wielkie, Kusiu jestes zrodlem cennych informacji :)

Placil bedzie na miejscu w Nevadzie ludz ktory ma go przywiezc, wygooglalem pierwszy lepszy zip code do vegas/nevada i tak sprawdzalem cene wysylki.

heh teraz mam kolejny dylemat :) zaplacic te 60$ wiecej czy wziasc tego refurbished'a.

a jak sie ma sprawa z ladowarkami w Polsce? na allegro cos ich niezbyt duzo, moze zamowic od razu przejsciowki na 230V?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
zakup HP 4150
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 30, 2004, 19:58:07 »
Ladowarka bedzie dzialac, musisz sobie tylko wtyczke/adapter kupic. Kilka zlotych to kosztuje.

zakup HP 4150
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 03, 2004, 23:06:29 »
Moge sciagnac go dla siebie z usa za okolo 470$
Ja kupilem niedawno za $355 na www.buydig.com. Tylko ze nie mialem problemu z transportem - znajomy przywiozl.

Aha, dodam ze sprzet byl brand new (sealed). Refurbished kosztowal $5 mniej, wiec w ogole sie nad nim nie zastanawialem... osobiscie mam duze opory przed kupowaniem odnawianego sprzetu.