h4150 / brak stacji dokujacej, cd --> problema z activesy

• 2 Odpowiedzi
  • 475 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 18, 2005, 14:35:04 »
witam!
dolaczylem wlasnie do szczesliwej rzeczy uzytkownikow ipaq'ow :D mam jednak powazny problem z activesync'iem. kupilem ipaqa uzywanego i niestety dostalem go bez stacji dokujacej i "companion-cd". mam ipaqa i kabel do ladowania/synchronizacji (z jednej strony wtyczka usb podlaczana do ladowarki sieciowej/samochodowej albo komputera, z drugiej wejscie "ipaqowe") i niestety - po zainstalowaniu activesynca (sciagnalem ze strony microsoftu - probowalem zarowno 3.8 jak i 3.7.1) nie widzi ipaqa. wykrywa "hp usb sync" - niestety nie znalazlem takich drajwerow. wina lezy z pewnoscia w nieoryginalnosci kabla (zdjecie kabla - http://oldskoolzin.w.interia.pl/kabel.jpg ), ale czy istnieje jakies rozwiazanie inne niz zakup oryginalnego kabla? probowalem zrobic synca przez blue (mam donglea bluetake'a), nie udalo sie, ale przeczytalem ze zawsze co najmniej raz wczesniej trzeba zrobic synca poprzez normalny kabel. moge z latwoscia przesylac pliki na ipaqa z kompa, nie ma tez problemow z internetem poprzez wlan (mam router adsl wifi). moja glowna bolaczka to to ze nie moge zainstalowac zadnego dodatkowego programu, a jako doswiadczony symbianin :D glownie dlatego wybralem taki zestaw nawigacyjny (tak to sie nazywa na mojej liscie wydatkow :D) a nie gotowy do auta. a moze jest jakis program ktorym mozna instalowac aplikacje ppc przez bluetootha? z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2005, 23:35:01 »
Sprobuj naladowac baterie iPAQa, wylaczyc podswietlanie ekranu (przez przytrzymanie przycisku power) i dopiero podlacz go kablem do PC. Jesli wlaczy sie podswietlanie to jeszcze raz je wylacz. Te kable nie dzialaja dobrze z tym modelem PDA HP. Mozesz tez sprobowac podlaczyc kabel do innego portu USB w komputerze lub do innego komputera i sprawdzic jak bedzie dzialal.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2005, 01:33:35 »
no to juz wiem dlaczego twoja liczba postow jest rowna wymarzonej rencie kazdego emerytowanego kapitana milicji :D pare kwadransow wczesniej doszedlem do tego ze to moze byc jakis szwindel z moim usb, a raczej iloscia rzeczy podlaczona do hosta, poodlaczalem wiekszosc i wtedy juz zablysla na chwile iskierka nadziei, a raczej zielona ikonka polaczenia activesynca, oczywiscie po chwili zgasla, ale tchnela we mnie tyle mocy ze poszukalem i znalazlem hosta usb na pci, podlaczylem i polaczenie juz normalnie bylo, aczkolwiek strasznie niestabilne - co chwile rozlaczalo - ten kabel mi tu zdecydowanie nie chce dzialac :/ no ale postanowilem calkowicie poodlaczac i odinstalowac wszelkie sterowniki dongla wifi i dongla bluetootha, a potem zrobic nowy blue i to byl klucz do zwyciestwa - dziala wszystko po sinozebym. niestety nieco wolno, ale zadanie na jutro to ustawic synchronizacje wifi :D dzieki bardzo za pomoc, ide kontemplowac zwyciestwo :D