?Tuning? i ?akcesoria? w HP iPAQ h1940

• 10 Odpowiedzi
  • 1359 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« dnia: Marzec 16, 2006, 23:13:08 »
Czy da się zrobić jakiś tuning (podkręcanie, itp.) w tym modelu? Jakie akcesoria warto dokupić i jakie programy (nie do zabawy tylko bardziej systemowe) ściągnąć lub kupić? Proszę o odpowiedź! Z góry dziękuję! :D

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 16, 2006, 23:27:34 »
programy do podkrecania procesora znajdziesz w dziale download, akcesoria to wedlug potrzeb

*

Offline kacza

• *
  • 51
    • www.matrax.net
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2006, 23:46:19 »
w download jest o ile sie nie myle tylko 1 progs ddo Samsungow - do tego niezbyt dobry i malo funkcjonalny

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2006, 23:52:30 »
kacza i tu sie mylisz w downlodzie jest w tej chwili 9 programow: http://www.pdaclub.pl/dl/?sortby=t&sort=asc&f_cat=24

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 17, 2006, 13:59:09 »
A jakie akcesoria (bardziej wyszukane) są dostępne do tego modelu? Nie mam na myśli GPS i Uchwytu multimedialnego tylko coś innego np. SD WiFi :D

Apropo podkrecania to na moim procku (266 Samsung) to jak mam to podkrecic (tylko 2 progosy z downloadu podchodza pod ten procesor bo reszta to xScale) bo Pocket Hack Master to niewiem jak ;/ a ten drugi to jakis dziwny jest ;/

*

Offline kacza

• *
  • 51
    • www.matrax.net
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 18, 2006, 19:34:37 »
Cytat: "Nameless"

Apropo podkrecania to na moim procku (266 Samsung) to jak mam to podkrecic (tylko 2 progosy z downloadu podchodza pod ten procesor bo reszta to xScale) bo Pocket Hack Master to niewiem jak ;/

No własnie! Mnie działa tylko jeden (ale działa tak jakby niemógł) a reszta jest pod XScale jak pisze kolega wyżej

Co do SD WiFi to poszukaj na allegro. Jest kilka ofert. Sam przymierzam się do zakupu

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 19, 2006, 13:09:59 »
Obczailem jak podkręcać procka za pomocą Pocket Hack Master =] siągnij z downloadu (tam jest tylko demo :/ więc musisz kupić jak ja :) ) i dajesz na "Speed Configuration" naciskasz dlugo na pustą tablelkę żeby wysunęło się menu i dajesz "add manual speed" i tam obok napisu "MDIV" wybierz z rozwijanego menu co ci odpowiada, obok wartość po "CPU:" smieni się albo w górę albo w dół. Są też inne opcje ale to jeszcze nie obcykałem. Ne radzę Ci w iPAQ podkręcać na 300 bo może Ci paść a jak backupu przed testowaniem nie zrobisz to masz h reseta i wszystko od poszątku. zrób backup przed tą zabawą, aha i nie zapomnij na skonfigurowanej już szybkości nacisnąć "test settings" i jak będzie wszystko ok to wybierasz i "Close" :) (w razie czego to soft reset przywraca oryginalne ustawienia) :) powodzenia!

*

Offline kacza

• *
  • 51
    • www.matrax.net
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 19, 2006, 21:04:33 »
Dziwne tylko, bo wydawało mi się że programy pod XScale nie będą działać na Samsungowych CPU...zaraz zabiorę się do testów

EDITED:
apropo....jedna z opcji w tym programie: Defragmentacja kart pamięci (!) - na pamięciach typu flash występuje framgentacja?

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2006, 13:40:22 »
Nie polecam defragmentacji bo kiedyś to zrobiłem, może źle ale wszystkie dane w ...... poszly :/ A co do procka arm to Pochet Hack Master mi działa bo jak włączasz progosa to na górze są napisane aktualne dane dotyczące procka itp. i jak podkręcam to mi się tam wyświetla tyle na ile podkręciłem (z resztą czasem to nawet słychać :D ) Pozdro! Może znasz coś fajnego i pożytecznego na pockety, co wymaga wyróżnienia? :D

*

Offline kacza

• *
  • 51
    • www.matrax.net
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 20, 2006, 21:56:23 »
Z tych przydatnych to polecam:
SpaceReclaimer (usuwa tymaczasowe pliki i różne takie śmieci)
PQView (dobra przeglądarka obrazków
NetFront3 (jako przeglądarka WWW)
PhotoContacts PRO (ksiazka adresowa - lepiej wizualnie prezentuje dane wpisow z ksiazki adresowej wraz z obrazami)
ITaskManager (zarzadzenie procesami oraz analizy uzycia CPU i sieci)

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 20, 2006, 23:25:51 »
Za to ja polecam  :wink: kupno :wink: programu Pocket Hack Master i Pocket Mechanic dla wymagających (sam nie używam chociaż mam). Mogę również polecić Battery Monitor jakiejkolwiek firmy aby wytestować co bardziej, a co mniej zużywa naszą baterię (wiedza ta przydaje się szczególnie gdy jedziemy w kilkugodzinną podróż, a chcemy rozłożyć zużycie baterii tak, aby bateria dotrzymała do jej końca :) ). Polecam także Sunnysoft Backup Menager, który sam posiadam w pełnej wersjii i bardzo mi się przydaje, ponieważ tworzy bardzo dokładny backup w pliku o rozszerzeniu .exe, który zajmuje bardzo mało mniejsca. Jednak radzę także zapoznać się z podobnymi programami innych producentów. Jeżeli posiadaćie jakiś program w pełnej wesjii to opiszcie czy warto kupować :wink: bo jestem ciekaw waszych opinii :wink: