Problem z synchronizacją poczty HP 1930

• 19 Odpowiedzi
  • 915 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 22, 2005, 22:01:42 »
Witam , mam taki kłopot , że mój palmtop niezbyt dobrze synchronizuje outlooka poprostu część poczty przekopiowuje tylko jako tytuły a nie można przeczytać co jest zawarte w liście , obok tytułu wiadomości widnieje rozmiar wiadomości 0 (zero) K , a tak przecież nie jest bo jest tam treść tyle że palm tej treści nie widzi. Czy mam coś zmienić w ustawieniach HP ? Jeśli tak to co bo nie znam niemieckiego. Pozdrawiam i proszę o odpowiedz.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2005, 02:39:34 »
konto pocztowe w Inbox domyslnie ustawione jest tak, ze sciaga tylko naglowki i tresc o wielkosci 2KB - musisz wejsc w ustawienia i przestawic w opcjach na "get full copy of messages"

polecam lekture
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6618

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2005, 00:47:48 »
U mnie poczta nie nazywa się inbox tylko po niemiecku Posteingang i nie wiem jak zmienić parametry tu a link wyżej w ogóle nie pasuje do mojego 1930 bo jest po angielsku i menu inaczej się rozwija.Może ktoś by miał taki ładny opis do niemieckiej wersji ?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2005, 09:25:30 »
Bez przesady... przeciez to jest baaaardzo podobne. Poradzisz sobie. Wystarczy sprobowac.

*

Offline diverek

• *
  • 69
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note Pro 12.2
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2005, 10:14:54 »
Cytat: kazik111
U mnie poczta nie nazywa się inbox tylko po niemiecku Posteingang i nie wiem jak zmienić parametry tu a link wyżej w ogóle nie pasuje do mojego 1930 bo jest po angielsku i menu inaczej się rozwija.Może ktoś by miał taki ładny opis do niemieckiej wersji ?

Siemanko.
Oto po kolei co powinienes zrobić:
- jeśli pocztę masz już otwartą, klikasz na dolnym pasku nazwę KONTEN.
- na rozwinietym pasku znowu KONTEN... - pojawią się wszelkie dostępne konta internetowe i SMSowe
- klikasz na te, którego używasz do poczty elektronicznej
- pojawi się edytor ustawień poczty
- jeśli wszystkie ustawienia masz poprawne i poczta działa Ci bezproblemowo to klikasz 3 x WEITER
- w EMAIL SETUP 4/4 klikasz na okienko OPTIONEN.
- znowu klikasz 2 x WEITER
- wreszczie w zakładce OPTIONEN 3/3 dokonujesz właściwych dla Twojego problemu - masz 2 możliwości:
a) NUR E-MAIL KOPFZEILEN UBERTRAGEN - w tym przypadku pobierze tylko nagłówki wiadomości  i treść wiadomości nie przekraczającą zadanemu rozmiarowi, rozmiar ten ustawiamy w okienku EINSCHLIESSLIECH
b) VOLLSTANDINGE KOPIE UBERTRAGEN - pełna kopia wiadomosci
- po ustawieniu klikasz na FERTIG, potem na OK i znowu jesteś w folderze wiadomości - POSTEINGANG.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2005, 21:37:06 »
Dzięki za odpowiedzi dałem radę ustawić ale kolejny problem się pojawił bo dodałem nowe konto które nazwałem onet ale gdy komputer synchronizuje się z pda to pocztę przelewa do konta ACTIVE SYNC i nie potrafie tego zmienić żeby wiadomości przechodziły mi do mojego nowego konta nie mogę poprostu usunąć konta ACTIVE SYNC jak mam to poprawić ? I jeszcze jedno czy w miejsca adresów poczty przychodzącej i wychodzącej wpisać kolejno to samo co w ustawieniach w outlooku czyli w moim przypadku dla onetu pop3.onet.poczta.pl i smtp.onet.poczta.pl ?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2005, 21:46:03 »
nie usuniesz konta Activesync bo to integralna czesc programu Inbox

dane ci sie tam przegrywaja bo je synchronizujesz i to zupelnie normalne - w onet w inbox beda ci sie tylko pojawiac jak bedziesz sie laczyl z poczta z poziomu PDA - czytales wogole opis, ktory podalem czy stwierdziles, ze cie nie dotyczy bo jest po angielsku?

pamietaj, ze nie jest to program pocztowy w pelnym tego slowa znaczeniu (taki jakie znasz z PC), a jedynie nakladka umozliwiajaca pokazywanie maili na poszczegolnych kontach

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 24, 2005, 22:04:58 »
Opis czytałem bo dzięki temu założyłem sobie konto ale nie wiedziałem że trzeba się łączyć z pocztą z poziomu pda.Spróbuję zobaczymy.

[Dodano: 2005-07-24 22:21:20]
I jeszcze jedno dlaczego mimo że nie ustawiałem hasła przy tworzeniu nowego konta to gdy chcę sprawdzić wiadomości z poziomu pda to on chce hasło ? Nie wiem co mu wpisać ?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 24, 2005, 22:29:36 »
musisz zaznaczyc "save password" (nie wiem jak to jest po niemiecku) w opcjach konta - tam gdzie podajesz imie, login i haslo

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 24, 2005, 22:51:30 »
Niestety nie działa ani z kontem z hasłem ani bez hasła cały czas chce hasło mimo że podaję prawidłowe

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 24, 2005, 22:54:43 »
to nie zalezy od tego czy wpiszesz haslo czy nie tylko od tego czy zaznaczysz opcje save password, ktora jest nizej - trzeba tam postawic "ptaszek" w kwadraciku, ktory jest obok jednoczesnie wpisujac poprawne haslo

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 24, 2005, 23:01:09 »
No zaznaczyłem ptaszek pod hasłem

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 24, 2005, 23:06:36 »
no to zle wpisijesz haslo, login albo dane serwera - inaczej musi dzialac

« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 24, 2005, 23:11:21 »
loginu nie da się u mnie zmienić jest nieaktywny a hasło wpisuję dobrze

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 25, 2005, 06:58:17 »
Cytat: kazik111
loginu nie da się u mnie zmienić jest nieaktywny a hasło wpisuję dobrze
??? jak to jest nieaktywny? zawsze i w kazdej chwili mozna zmienic wszystkie ustawienia - cos mi sie zdaje, ze ty chcesz to zrobic w momencie kiedy sie laczysz i wyskakuje ci powiadomienie o wpisanie hasla a nie w ustawieniach konta, ktore zrobiles - przeczytaj jeszcze raz opis INBOX

wystarczy wejsc do Accounts i wybrac odpowiednie konto i ZAWSZE mozesz zmienic dowolny wpis

« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 25, 2005, 15:08:33 »
Ustawiam hasło i login jak tworzę nowe konto i zaznaczam ptaszek pod hasłem a potem jak chcę się łączyć z pocztą przez pda to on mi się pyta o hasło i wpisuję mu je i też zaznaczam ptaszek ( a login jest nieaktywny tylko jest aktywny przy tworzeniu nowego konta albo jak chcę zmienić parametry konta ) no i mimo że3 wpisuję poprawne hasło to on mi się  po chwili znowu  pyta o hasło

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 25, 2005, 15:57:11 »
wiec ci powtarzam, ze cos jest zle wpisane - skoro jestes pewien loginu i hasla to na 100% masz blad w serwerach

wpisujesz onet.poczta.pl? a nie powinno byc poczta.onet.pl? :))
http://pomoc.onet.pl/index.html?KAT=1121

« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 25, 2005, 16:27:02 »
Poprawiłem to i teraz czekam na pocztę rozumiem że nie mogę otworzyć poczty outlookiem bo wtedy automatycznie zniknie mi ona na onecie i pda nie pobierze ?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 25, 2005, 16:30:18 »
tak wlasnie (chyba, ze w outlooku zaznaczysz, zeby nie kasowal poczty z serwera)

zamiast czekac wyslij cos sam sobie

« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 25, 2005, 16:38:09 »
No już dostałem pierwszego maila teraz jestem zadowolony dzięki BAAARDZO za pomoc lipciopda !!!