Problem z pamięcią SD w HP h1915 PROSZĘ O POMOC!!!

• 1 Odpowiedzi
  • 550 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 12, 2006, 18:05:03 »
Posiadam hp1915 i kupiłem do niego kartę 2GB. Po włożeniu jej do czytnika wyświetla się komunikat: "Would you like the system to format the Storage Card folder so that the system can use it? WARNING: If you select yes, any files in the Storage Card folder will be a erased." Logicznie myśląc klikam YES, po czym wyświetla się kolejny komunikat "An error occurred while formating the Storage Card folder (error code 31)" Na stronie microsoftu znalazłem co oznacza powyższy kod, a mianowicie: " to urządzenie nie działa poprawnie, poniewaz system windows nie może załadować sterowników wymaganych dla tego urządzenia". Co ciekawe, po włożeniu karty 128MB palm normalnie ją widzi i nie ma problemu. Zdziwiony takim zachowaniem sprzętu od razu zadzwoniłem do sklepu, w którym dokonałem zakupu karty pamięci. Tam powiedziano mi że system może nie być w stanie ogarnąc tak duzej pamięci jak 2GB i trzeba zainstalować sterowniki (co mnie bardzo zdziwiło) lub wgrać nowego softa. Nie wiem co mam robić... Czy da się w ogóle zainstalować nowego softa w tym modelu, czy może są jakieś aktualizacje. W związku z tym, że zależy mi na tak dużej pojemności karty pamięci po raz kolejny proszę o pomoc.   Za wszystkie porady gorąco dziękuję. [/url]

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2006, 08:33:40 »
a sprawdziłeś w innym urządzeniu czy ta karta działa poprawnie? w iPAQach chyba nie ma ograniczenia co do pojemności karty więc może jest uszkodzona