Dopiero co otrzymałem nowe słuchawki HP Bluetooth, o których informował niedawno serwis, i ożeniłem je z moim iPAKiem 4150, do którego między innymi są przeznaczone. No i jest problem. Po zainstalowaniu niezbędnego oprogramowania, odpowiednich sterowników, rzeczywiście kanał audio zostaje przekierowany na słuchawki, i słychać muzykę, jednak są spore problemy z transmisją. Otóż muzyka się bezczelnie "haczy". Odwarzana jest wolniej, cały czas są intensywne trzaski, zupełnie jakby coś spowalniało komunikację iPAQ <-> słuchawki. Zauważyłem, że wzmożona aktywność iPAQa, np podczas odczytu plików, powoduje że sytuacja na moment się zmienia. Jeśli np podczas słuchania muzyki uruchamiam listę kontaktów i szybko ruszam suwakiem góra - dół, muzyka staje się w miarę płynna. Natomiast gdy próbuję odczytywać duży plik (np graficzny), płynność jest niemal katastrofalna.
Dodam, że przypuszczając że problem wiąże się z gryzieniem się nowych sterowników z innymi programami, ponowilem instalację na gołym iPAKu, tuż po hard-resecie. Problem niestety pozostał bez zmian.
Czy ktoś ma pomysł jak poradzić sobie z tym problemem? Obawiam się że serwis będzie ten orzech gryzł bardzo długo, bo towar jest jeszcze nowy.
Pozdro!