Problem: H1915 + polska nakładka InterWrite

• 6 Odpowiedzi
  • 1533 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 29, 2003, 13:15:27 »
Witam Wszystkich,

Mam następujący problem z iPAQ H1915. Zainstalowałem dostarczoną z produktem polską nakładkę InterWrite (plus odpowiedni patch: http://www.mediaoffice.pl/uaktualnienia/index.html) i ... komputerek zaczął się wieszać. Kilka razy dziennie - pracować na nim sie nie dało.
Po odinstalowaniu nakładki - działa, nic się nie wiesza.

Na iPAQu nie ma zainstalowanego żadnego oprogramowania dodatkowego (tylko update i patch do MediaPlayera). Nie ma też włożonej karty pamięci.

Macie jakiś pomysł co jest nie tak?
Problem jest o tyle istotny, że jest to iPAQ mojej żony :) i jej zależy nie tyle na polskim interfejsie co na polskich literkach (synchronizuje iPAQa z Outlookiem).

--
Pozdrawiam
Michał

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2003, 20:58:13 »
Poczytaj FAQ, tak w duzym skrocie takie nakladki czesto powoduja zawieszanie sie lub niestabilna prace systemu.

Jedyna rada to hard reset i zainstalowanie nakladki jako pierwszej (nie zawsze pomaga) lub nie instalowanie jej :)

*

Offline astved

• **
  • 137
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2003, 13:49:00 »
Również nie zalecam instalacji Interwrite w wersji pełnej, sama lokalizacja klawiatury i podstaw wystarczy, ta nie sprawia żadnych problemów

*

Offline laboss

• **
  • 100
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2003, 14:49:54 »
No to ja chyba jakiś nietypowy jestem ;) bo u mnie nakładka InterWrite nie sprawia, prawie żadnych kłopotów :) Napisałem prawie, bo było trochę kombinowania z M$ Readerem, ale pomogła starsza wersja tego programu podesłana przez Literata. Po instalacji zero problemu, polskie literki, polskie menu, miodzio... Nakładkę zainstalowałem jako pierwszy program na pockecie, zaraz potem stosowny patch i jest super!!! Jedyny program który "krzaczy" polskie literki to ubook wersja 0.8, ale np. 0.5 chodzi idealnie. Przez kilka miesięcy użytkowania instalowałem przynajmniej kilkadziesiąt programów i poza wspomnianymi przypadkami nie natknąłem się na żadne problemy. Nie wiem czy to pobudki patriotyczne, czy niedostateczne obycie z językiem Szekspira ;) , ale lubię mieć polskie akcenty w technicznych cacuszkach... Pzdr

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 03, 2003, 15:04:39 »
>laboss
Ale czy tak dobrze  bylo na 1915 ?

*

Offline laboss

• **
  • 100
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 03, 2003, 15:41:32 »
Tak, mam hp 1915.  Przypomniałem sobie, że miałem jeszcze problem z programem mobipocket, w nim także były "krzaczki" zamiast polskich liter, ale tu pomogła kuracja zalecana przez dr Janka Muzykanta ;) natomiast ubook-a 0.8 nie udało mi się zmusić do poprawnego wyświetlania polskich znaczków, dlatego używam wersji 0.5. Sekret stabilności mojego systemu być może leży w tym, że sporadycznie korzystam z pluginów do ekranu today, w tle pracuje tylko turbo tray 333 (program do przetaktowania procesora), staram się dbać o szeroko pojętą  "higienę" pocketa: nie instaluję niestabilnych, crackowanych i podejrzanych programów, często czyszczę katalog temp i takie tam ;) Jednym słowem polecam InterWrite, zwłaszcza w tandemie z polską wersją Total Commandera.

*

Offline astved

• **
  • 137
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 08, 2003, 02:15:36 »
ehh, co ktoś to zainstaluje z moich znajomych to ma problem. Najpierw zwalnia system a potem najczęściej doprowadza do częstych zawieszeń systemu. Wiem, że może to być spowodowane niekompatybilnością z innymi programami. Może zadowala Cię używanie starego Readera ale mnie nie do końca, nie wiem w imię czego mam rezygnować z nowszej - lepszej wersji. A na marginesie, spróbuj zapisać notatkę tekstową w jakimś katalogu, nie da się.