pomocy ipaq 1915

• 5 Odpowiedzi
  • 516 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pomocy ipaq 1915
« dnia: Luty 13, 2006, 20:44:49 »
A wiec jestem poczatkujacym uzytkownikiem takiego sprzetu i mam maly problem, po podlaczeniu do kompa nic sie nie dzieje. Jeszcze wczoraj wykrywal sie bez problemu a teraz nic :( czy moglem cos przez przypadek wylaczyc,usunac??
mam tez pytanie czy mozna w tym sprzecie zmienic system np. na 2003 i czy warto.
Z gory dziekuje :)

*

silentjob

pomocy ipaq 1915
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2006, 21:35:45 »
Oczywiście jak się domyślam, masz zainstalowanego ActiveSync'a na pececie? Spróbuj go odinstalować i zainstalować ponownie na dobry początek.

niestety
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2006, 21:55:09 »
niestety nic nie pomoglo :(

A co do zmiany softu uz znalazlem podobny temat :( i odpowiedz

*

silentjob

pomocy ipaq 1915
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2006, 22:10:02 »
Jedno z wyjść to zrobienie twardego resetu na palmtopie, ale to ostatecznośc. Nie masz czasem włączonego antywirusa/firewall'a?

pomocy ipaq 1915
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2006, 22:15:50 »
1) Wyłącz Active Sync w palmie przy wyjętym z kołyski / odłączonym kablu <chodzi o to aby nie był uruchomiony, start->settings->system->memory->running programs > tak to u mnie wygląda
2) Sprawdź czy program Active Sync działa w tle w Windzie wcescomm.exe czy coś takiego w menedżerze zadań
3) Spradź czy przy podpinaniu palma przez USB winda zjada port czy też wywala błąd, że niepoznaje urządzenia, jeżeli nie poznaje to wyjmi i po 10 sekundach podłącz jeszcze raz, jeżeli nic się nie pokazuje ale nie masz aktywnego połączenia to też odłącz i spróbuj ponownie. U mnie działa do 3 razy max  :wink:

pomocy ipaq 1915
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2006, 10:44:27 »
Nic nie pomoglo, musi byccos z ipaq, bo prubowalem podlaczac jeszcze dolaptopa, tez przez usb, ale takze przez ird i nic :(. wyswietla sie komunikat "usb mozliwe ird mozliwe i nic...
;(
a jak zrobic hard reset?? -przepraszam za pytanie ale mam go 5 dni dopiero.