POLONIZACJA W NIEMIECKIM IPAQU 1940 I ZMIANA ROMU

• 8 Odpowiedzi
  • 1737 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 14, 2004, 22:50:27 »
mam hp 1940 super cacko (jesli porównać je do mojej starej jornady 525) ale mam problem:
mianowicie system w jakim pracuje to pocketPC 2003 ale w jezyku NIEMIECKIM :( chciałbym poslki choćby angielski ale co zrobic?? słyszałem o Interwrite ale ponoc nie chodzi na niemieckim systemie :( czy mozna to jakoś zmienic ?? akbo cos kupić jakąś polonizację??
druga sprawa to zmiana romu. Po co i doczego to?? (niewiem poniewaz nie siedze w tym a chciałbym sie dowiedzieć czegoś wiecej) ponoc mozna zmienic rom i wtedy ma sie jezyki polski itd.
jak to zrobic i czym ??
proszę o linki do stronek z pomoca na moje problemy albo jakie wyczerpujące odpowiedzi
podrawiam i z góry dziękuje

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2004, 15:09:06 »
Mozna zmienic ROM... ale to nie jest takie proste. ROM mozna zmienic na jezyk angielski, a na to potem wgrac PL lokalizacje. Co do zmiany ROMu to nie wiem czy ktos juz opracowal sposob na przeprowadzenie tego zabiegu na tym modelu PDA. Poszukaj info na google + fora zachodnich serwisow.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2004, 23:39:33 »
szukam od kilku tygodniale nic znalazłem sterty romów ale nie do 19xx :(
ponadto dalej nie wiem jak tozrobic
moze dałby sie ze ktoś ktma chwile czasu mógłby zgrac obraz romu swojego ipaqa a ja mógłby to wgrać (tylko czym??)

*

Offline przygod

• 370
    • http://www.przygod.eu
  • Sprzęt: za często się to zmienia:)
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 17, 2004, 12:35:52 »
Wgrywanie to zazwyczaj z menu serwisowego można przeprowadzić. Co jednak ze zgrywaniem? Sam jestem ciekaw bo z chęcią bym sobie backup zrobił.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 18, 2004, 17:59:50 »
kur!!a wgrałem interwrite 5.6 czy jakią podobną serie (ponizej 7) i coś śie wiechło !!!!!
odpala ekran startowy zacznya się ładowac ale niebieski pasek stanu dochodzi do końca i ... zro tak pozostaje !!!!
co robic??????? !!!!!!!!!!

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 18, 2004, 19:00:29 »
Płakać się chce.... :| :| :|

Najpierw instrukcja obsługi, potem Hard reset, potem PDAStart, potem FAQ, potem archiwum forum :wkurzony:

Szukanie i czytanie nie boli! :O~
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 18, 2004, 21:33:23 »
PŁAKAĆ?????/
poradziłem sobie  !!!!!!!!!!
niezawodny sposób:
uwaga trzxeb miec zamiłowanie elektroniczne (ja sobie po czasie uświadomiłem :)
1.odłąćz h1940 od rądu, wyjmij akumluator i rozkręć go (uwaga na wszsytkie śruby i gwarancję - aby odkręcic 5 srube nalezy ja uszkodzić :(
2.po rozkręceniu znajdz baterie podtrzymyującą zasilanie (jest zielona okrągła, znajduje sie na dole ipaqa pod laminatem)
znajdz gniazdo podłączenia kabelków od bateri do płyty głównej w ipagu (takie małe białe takze na dole)
3.pensetą delikatnie wyjmij wtyczke z tego gniazda  - wszsytko jest bardzo małe (uwaga nie ciognąć za kable tylko za wtyczkę !!)
4.po wyciągnieciu włożyć malutki srubokrę w gniazdo oz zasilania bateryjki na płycie głównej ipaqa (aby zrobic małe spiecie ktore rozładuj konensatorki i zasilanie zgromadzone w ipagu) a nastepnie poczekac z 5 minut
5.skręcić wszytko i gotowe !!!

róbcie wszystko ostroznie bo wszytko jest delikatne i małe (trochę wyczucia :))

pozdrawiam jak kto ma jakieś majestrkowiczowe rady czy sztuczki zapraszam na maila !!!

*

Offline maxdredi

• 358
  • Sprzęt: ipaq 2210/ mda 2 compact/ n73/ IR keyboard
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 18, 2004, 21:56:08 »
ja tam nawet obudowy nie moglem rozdzielic bo ona chyba jakos dziwnie zlozona jest...

*

Offline przygod

• 370
    • http://www.przygod.eu
  • Sprzęt: za często się to zmienia:)
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 19, 2004, 00:45:08 »
Rozkręcanie jak rozkręcanie ale czyżby hard reset na to nie pomagał?