ładowanie h4150

• 7 Odpowiedzi
  • 633 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ładowanie h4150
« dnia: Październik 28, 2006, 14:33:45 »
jak ustawić to urządzenie żeby się ładowało kablem synchronizacyjnym?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
ładowanie h4150
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2006, 14:51:37 »
Zmienić kabel na sych/charge - to zależy od połaczenia pinów we wtyczce. Ale widząc twoje poprzednie posty lepiej się do tego sam nie dotykaj ale skoro bardzo chcesz tu popatrz www.pinouts.ru
PS. Swoją drogą zachowujesz się jak dziecko neostrady - zadajesz pytania na które już wiele razy padła odpowiedź - nie chcialo Ci się nawet przeczytać przyklejonego wątku : http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=39072
potrzebna zgoda

ładowanie h4150
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2006, 15:13:13 »
Mylisz sie.Czytałem,szukałem. Tylko że wersje angielskie są troche inaczej opisane niż hiszpańskie! A języka z pusta bateria niezmienie. Pozatym problem jest taki że po podłaczeniu palma bateria się ładuje i jest połaczenie z kompem,a po około minucie nagle zrywa połaczenie,i ładowanie też. jeśli jest gdzies rozwiązanie takiedo problemu pokaz mi post,a ja chetnie dopisze się do strony "nie dzieciom neo",jeśli nie,dopisze tam ciebie. Dobra.Czas do dokładny opis problemu:

Po podłaczeniu do komputera kabelkiem led po prawej stronie miga na czerwono,jak wejde w opcja baterji pokazuja mi sie dwa paski.Pierwszy to chyba bateria główna (ten pasek raz sie rusza a raz nie,a z tego co mi się wydaje powinien jednolicie sie przemieszczać),drugi pasek nie wiem do czego jest,ale jest na 80%. Kiedy podepne palma to przez minute czasem dwie bateria sie takimi skokami przerywanymi ładuje,i jest w programie "AS" napis "połaczono" ale po chwili słychać dzwięk rozłączenie w palmie,bateria już nawet skokami sie nieładuje,a w AS jest napis "niepołączono" Próbowałem zmienic port USB,patrzyłem czy styki są całe na kablu jak i w palmie,wyginałem kabel na wiele sposobów by wykluczyć jego usterke,resetowałem palma wielokrotnie,i nic! Przeinstalowałem nawet AS.

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
ładowanie h4150
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2006, 17:50:18 »
w tym modelu miga podczas ładowania, a jak już się naładuje to świeci cały czas... a ten drugi pasek, który nie wiesz do czego służy to wskażnik pokazujący poziom naładowania baterii zapasowej odpowiedzialnej za utrzymanie danych w pamięci - jeśli spadnie do 0% to stracisz wszystkie dane (wgrane programy, kontakty, ustawienia)  :)
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

• 7793
ładowanie h4150
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2006, 17:54:57 »
Jeśli dokładnie poczytasz załączony link ( część o ładowarkach) to dowiesz się jakie są parametry ładowarki , jeśli nie jesteś dzieckiem Neo to wiesz również jaki maksymalny prą może dać zasilacz twojego kompa na USB ( i chyba widzisz 4 krotną różnicę)
Nie naładujesz dobrze aku ( a chyba kupiłeś 2 razy większy niż oryginał ).
Te dwa paski to wskażniki stanu aku ( głównej i backupowej - czyli tej która podtrzymuje system na czas wymiany głównej - max 10 minut dla nowej i naladowanej w 100%)
Ponieważ główna jest słaba i zbyt dużo prądu ciągnie PDA to wywala Ci AS - znjadź dobrą ładowarkę o wydajności prądowej zalecanej przez HP - 2A i korzytsaj ze stacji dokującej. Twoj pierwszy post nie opisał tego problemu.
Zapewne twój następny post bedzie dotyczył zmiany ROM-u z hiszapańskiego na EN co jest już wyższą szkoła jazdy i nawet mnie nie zawsze się udaje zrobić akurat w tej kombinacji.
Zacznij czytać przed zadawaniem pytań - bo inaczej cienko widzę powodzenie przy tej operacji w twoim wykonaniu  i przy twoim podejściu do innych klubowiczów.
Czekam na obiecane publicznie 2 flaszki ]:>
potrzebna zgoda

ładowanie h4150
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2006, 18:00:51 »
Chłopie ja juz 4 godziny czytam to forum i akurat o tym nie ma. Led u mnie miga jakoś tak dziwnie nierówno.Zdaje sie że coś sie pomieszało jak sie bawiłem w updatowanie,bo zanim to zrobiłem wszystko działało normalnie...Mozliwe tez ża bateria jest wadliwa.Wczesniej dało sie z niego jeszcze korzystac jak był podłaczony do kompa,taraz i to niepomaga.jeszcze spróbuje naładować baterie recznie i zaktualizować rom. Czytałem tu na formu że ktoś kombinował jak zrobic update kiedy nie ma połączenia z AS ale nikt nienapisał czy sie udało czy nie więc pytam.Da się? Co do tych flaszek to masz jak w banku (w banku pko)

Kurde a juz było tak fajnie...Znalazłem w kiblu darmowy internet....

ładowanie h4150
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2006, 18:15:06 »
Kurde jeden port USB maiłem zwalony:) Juz się ładuje...

*

• 7793
ładowanie h4150
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 28, 2006, 19:03:41 »
No No... już 4 godziny czytasz... ]:>
   Ja zanim napisalem pierwszy swój pierwszy post  na PDAClubie to czytalem posty mądrzejszych przez ponad rok mimo iz użytkownikiem urządzeń mobilnych  jestem od lat kilkunastu :))
  Internet jest dla wszystkich ale trzeba z niego korzystać mądrze.. :terrified:
potrzebna zgoda