IPAQ H4150 - kilka pytań...

• 37 Odpowiedzi
  • 2397 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IPAQ H4150 - kilka pytań...
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 10, 2007, 19:48:51 »
może jednak Ktoś coś podpowie ;-)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 10, 2007, 19:54:02 »
moim zdaniem lepiej pdf'y przerobic, ale jak komu wygodniej choc isilo jest dla mnie mega fajne

« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 13, 2007, 18:38:30 »
I znowu witam Wszystkich :)

Koledzy... może jestem odrobinę upierdliwy, gdyż znowu powracam do tego samego problemu, ale może jednak mógłby mi ktoś pomóc w dobraniu tego emulatora o którym pisałem trochę wyżej, a na którym będę mógł przetestować programy pod mój H4150 ?

Bardzo proszę :)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 13, 2007, 18:49:01 »
skoro do tej pory nie było odzewu to widocznie nikt nie używa emulatora do tego celu... szczerze mówiąc ja również nie widzę w tym sensu
nie możesz normalnie zainstalować programu na ipaqu? Robisz backup, instalujesz nowy program, jak się nie spodoba albo narobi zamieszania to HR i przywracasz backup i masz stan sprzed instalacji. Żaden emulator nie zastąpi testowania programu na żywym ipaqu  ;D

« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 13, 2007, 21:31:19 »
Cytat: killcabbie
nie możesz normalnie zainstalować programu na ipaqu? Robisz backup, instalujesz nowy program, jak się nie spodoba albo narobi zamieszania to HR i przywracasz backup i masz stan sprzed instalacji. Żaden emulator nie zastąpi testowania programu na żywym ipaqu  ;D

Teoretycznie masz rację - można w ten sposób podejść do tematu i za każdym razem instalować, usuwać w między czasie robić backupy itd.
Również zgodzę sie z Tobą, że jeżeli testować, to tylko na PDA.
Jednak ja używając słowa "testować", miałem bardziej na myśli uruchamianie programów w celu zapoznania się z ich przeznaczeniem, funkcjonalnością itp. Mam dużo softu, który dostałem na krążku. Nie jest on opisany więc aby sprawdzić, co to za soft muszę go uruchomić i zobaczyć, co on potrafi. Uruchomienie takiej ilości na PDA, to istny koszmar. Natomiast na PC przy pomocy emulatora, sama przyjemność. Uruchomię, spodoba mi się, wówczas zainstaluje na PDA i wtedy dokładnie przetestuję.

To właśnie dlatego tak mi zależy na tym emulatorze.

Mam nadzieję, że tym razem wytłumaczyłem jak należy ;-)

« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 16, 2007, 10:40:00 »
Witam :)

Mam kolejne pytanko do zorientowanych - jeżeli można :)

Podczas instalacji (na IPAQ H4150) programów, które występują w postaci pliku CAB, nie ma możliwości podania / wybrania docelowej lokalizacji instalacji np. na karcie SD. Tak więc tego typu programy instalują się w swoich domyślnych lokalizacjach, co jak wiadomo pożera nam cenne miejsce na PDA, którego i tak jest strasznie mało.

Pytanie...
Czy jest taki soft lub jakiś sposób na to, aby dla plików CAB była możliwość zmiany domyślnej lokalizacji instalacji na swoją dowolną, oczywiście na karcie SD ?

A może jest tak, że ja instaluje pliki CAB w niewłaściwy sposób ?
Aktualnie po zsynchronizowaniu z PDA z PC za pomocą ActiveSync, plik (który chcę zainstalować) kopiuję w dowolne miejsce na kartę SD. Następnie już bezpośrednio na PDA, rysikiem otwieram ten wcześniej skopiowany plik i rozpoczyna sie proces instalacyjny. Po wykonaniu ww. czynności, skopiowany na początku plik znika.
Czy to prawidłowy sposób instalowania plików CAB ?

Za każde info z góry dziękuję :)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 16, 2007, 10:51:00 »
Czy jest taki soft lub jakiś sposób na to, aby dla plików CAB była możliwość zmiany domyślnej lokalizacji instalacji na swoją dowolną, oczywiście na karcie SD ?

jest taki programik CabInstl

« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 17, 2007, 16:01:13 »

jest taki programik CabInstl

Straszne dzięki :)