ipaq h1940 + wifi sdio + nowy skype = ?

• 1 Odpowiedzi
  • 578 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 27, 2006, 22:48:39 »
Witam doswiadczonych forumowiczow, polegajac na waszej madrosci zyciowej i doswiadczeniu mam pytanko:   :huh:

Za pół roku jade do USA (work&travel), i zważywszy na ogromną liczbę hotspotów, w Kalifornii (bede San Diego) VoIP, jest najpewniejsza i najtansza forma kontaktu z Polska. To jest fakt...  ;)

Nie jestem jednak pewien czy moj legendarny (ale juz niestety "wiekowy") IPAQ h1940, poradzi sobie z nowym (mniej wymagajacym) Skypem dla PPC.. oczywiscie przy wspolpracy z karta WIFI na SDIO (jeszcze nie mam -ale juz niedlugo)

Oczywiscie na stronie Skype'a nie wymieniono mojego IPAQ'a, ze zrozumialych wzgledow.. (po prostu nie ma wbudowanego WIFI, a programisci, Skype'a pewnie nie slyszeli o takim czyms jak karta WIFI przez SDIO... )

Martwi mnie tylko jedno, h1940 jest oparty na procku 266Mhz Samsunga, a wedlug strony Skype'a wymagany jest 312Mhz (najlepiej Intel XScale).

Z drugiej strony h1940, to bardzo solidna konstrukcja, oparta na sporej pamieci obliczeniowej, i nie wydaje mi sie zeby te 46Mhz, robilo wieksza roznice,

Mimo to prosze was o opinie.. I tak, kupie sobie karte, WIFI..
tylko nie wiem czy warto inwestowac w "Skype Out" (bo bede dzwonil glownie na telefony stacjonarne), skoro moze on mi po prostu zle sie sprawowac.. albo wogole nie uruchomic?

Please pomozcie..

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2006, 23:48:07 »
Najlepiej sam wytestuj czy Ci pójdzie i nam powiedz ;)  Jestem bardzo ciekaw, ponieważ też mam tego iPAQa :) Co do procka to można zawsze podkręcić takimi programami jak Pocket Hack Master (tutaj uwaga! - OSTROŻNIE! Warto zrobić backup przed takimi operacjami). Ciekawe cz to będzie jako tako działało :mysli:

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~