Witam doswiadczonych forumowiczow, polegajac na waszej madrosci zyciowej i doswiadczeniu mam pytanko:
Za pół roku jade do USA (work&travel), i zważywszy na ogromną liczbę hotspotów, w Kalifornii (bede San Diego) VoIP, jest najpewniejsza i najtansza forma kontaktu z Polska. To jest fakt...
Nie jestem jednak pewien czy moj legendarny (ale juz niestety "wiekowy") IPAQ h1940, poradzi sobie z nowym (mniej wymagajacym) Skypem dla PPC.. oczywiscie przy wspolpracy z karta WIFI na SDIO (jeszcze nie mam -ale juz niedlugo)
Oczywiscie na stronie Skype'a nie wymieniono mojego IPAQ'a, ze zrozumialych wzgledow.. (po prostu nie ma wbudowanego WIFI, a programisci, Skype'a pewnie nie slyszeli o takim czyms jak karta WIFI przez SDIO... )
Martwi mnie tylko jedno, h1940 jest oparty na procku 266Mhz Samsunga, a wedlug strony Skype'a wymagany jest 312Mhz (najlepiej Intel XScale).
Z drugiej strony h1940, to bardzo solidna konstrukcja, oparta na sporej pamieci obliczeniowej, i nie wydaje mi sie zeby te 46Mhz, robilo wieksza roznice,
Mimo to prosze was o opinie.. I tak, kupie sobie karte, WIFI..
tylko nie wiem czy warto inwestowac w "Skype Out" (bo bede dzwonil glownie na telefony stacjonarne), skoro moze on mi po prostu zle sie sprawowac.. albo wogole nie uruchomic?
Please pomozcie..