Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC - ogólnie (WM Classic)
HP/Compaq
h19xx/h415x/h435x
iPaq 1915 - wytrzymalosc baterii
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
14 Odpowiedzi
1766 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
amiodaron
6
«
dnia:
Wrzesień 27, 2003, 17:38:56 »
Pytanie jak w temacie.Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada sprawa z bateriami w tym palmie (niestety nie moge otworzyc strony z wynikami testu tego urzadzenia w PDACLUB (pewnie nie ma go na serwerze).Dziekuje i pozdrawiam.
kanczug
19211
«
Odpowiedź #1 dnia:
Wrzesień 28, 2003, 10:16:06 »
Link zostal juz poprawiony. Teraz dziala.
http://www.pdaclub.pl/benchmark/iPAQ1910.htm
maxdredi
358
Sprzęt: ipaq 2210/ mda 2 compact/ n73/ IR keyboard
«
Odpowiedź #2 dnia:
Listopad 03, 2003, 23:53:21 »
moj 1915 ma baterie ktora ladowala sie 2,5 h i dzialala ok 3,5 h . Oddalem ja dzis do serwisu, obawiam sie zeby mi tak przypadkiem nie podmienili palmtopa na jakis inny bo w serwisie robia przekrety ze glowa mala (nawet podmieniaja ekranik na gorszy!!!) wejdzcie na google i poszukajcie sobie "hp serwis". Ciekawe jak zostane potraktowany z uszkodzona bateria... dam znac jak go dostane back ...
Ktos juz z Was dal ipacka do serwisu HP
na serwisie mozna polegac ?
boje sie ze powiedza mi ze bateria jest "sprawna" i bede musial pokryc koszty transporu do tej norwegii czy gdzies tam (bo ponoc tam to wszytko wysylaja) ...
pozdrawiam
laboss
100
«
Odpowiedź #3 dnia:
Listopad 04, 2003, 10:11:07 »
Jakub, mam pytanie: czy pamiętasz przy jakich ustawieniach podświetlania był przeprowadzany ten test baterii?
maxdredi nie chciałbym Cię straszyć, ale oględnie pisząc serwis hp to horror. Mój 1915 wrócił z naprawy baterii podtrzymującej po 35 (sic !!!) dniach, w gwarancji jest mowa o 14, dokumentacja naprawy nie dotarła do dnia dzisiejszego. Infolinia to, poza jednym przypadkiem bardzo miłej pani, ogrom niekompetencji, niemocy a czasem nieuprzejmości.
Życzę Ci wiele cierpliwości, oby nie była Ci potrzebna
maxdredi
358
«
Odpowiedź #4 dnia:
Listopad 05, 2003, 17:11:14 »
bez dokumentacji naprawy nie bedzie mozna przedluzyc gwarancji o ilosc dni ktore ipaq byl w serwisie... !!!
ja jestem przygotowany na to ze zwroca mi go po ok 30 dniach... ale meczyc ich bede juz po 14
1 telefonik dziennie (jestem ponoc bardzo meczacym czlowiekiem jak chce cos osiagnac) powinien ich jakos zmobilizowac do szybszego zwrocenia zareklamowanego palmtopa...
astved
137
«
Odpowiedź #5 dnia:
Listopad 05, 2003, 20:36:48 »
też nie dostałem dokumentacji wykonania naprawy, ale wszystko spoko wróciło więc nie mam pretensji, szkoda tylko że zdarli mi folię z tyłu pda, na szczęście z ekranu nie ściągali
maxdredi
358
«
Odpowiedź #6 dnia:
Listopad 05, 2003, 22:56:48 »
mam pytanie, czy folia ochronna na ekranik jest juz wmontowana gdy sie ipacka wyjmie po raz 1 z pudelka??? a jak sie chce te folijke zmienic to co trzeba odkrecic?
Mateusz Pierzchała
111
«
Odpowiedź #7 dnia:
Listopad 05, 2003, 23:09:18 »
Folię ochronną najczęściej trzeba zakupić i zamontować we własnym zakresie. Z tego co mi wiadomo, to chyba żaden iPAQ sprzedawany w Polsce nie ma w komplecie filii ochronnej.
Pozdrawiam,
M.
maxdredi
358
«
Odpowiedź #8 dnia:
Listopad 07, 2003, 17:18:31 »
Witam , wlasnie dzwonili z serwisu HP i facet powiedzial mi ze bateria o ktorej napisalem w tym poscie, jest sprawna i spytali sie czy chce przeslac palma do serwisu zewnetrznego na dalsze testy (30 dni czekania, po ktorych byc moze opinia innego serwisu stwierdzi uszkodzenie). Facet potwierdzil ze 1915 laduje sie zamiast 4h, 2,5h i nadal upiera sie ze sprzet jest sprawny... Skoro moj ipaq dzialal na poczatku ok 6,5h a teraz ponizej 4h to jasne jest ze bateria padla... Chyba z HP w tej bitwie nie wygram, ale zaraz po jego otrzymaniu z serwisu, tydzien pozniej znowu go oddam do reklamacji z tego samego powodu. az do sqtku...
Jeszcze zaraz po zwrocie palma bede prosil o indywidualne spotkanie z szefem serwisu, moze to cos pomoze...
[Dodano: 2003-11-07 17:23:50]
moze macie jakas propozycje rozwiazania tej sprawy??? jakies sugestie
astved
137
«
Odpowiedź #9 dnia:
Listopad 08, 2003, 02:12:34 »
Może na początku mniej się nim bawiłeś? Różnica 6,5 h a 4h nie jest aż tak duża. Inaczej jakby było 6,5h a 2h. A na marginesie, nie wierzę, że H1915 trzymał aż 6,5h, to niemożliwe, zwłaszcza że takiego wyniku nie osiągnąłem nawet na swoim H5450, który do tego posiada większą baterię, odpowiednio 1200 mah do 900 w h1915
maxdredi
358
«
Odpowiedź #10 dnia:
Listopad 08, 2003, 12:25:52 »
zobacz na tabele z testem baterii w 1915, zmniejsz swiatelko w matrycy do najnizszego i wtedy wytrzyma....
[Dodano: 2003-11-08 12:31:14]
oczywiscie pisalem na nim texcik, nic wiecej, a poza tym to ze masz wiekszej pojemnosci baterie to nic nie znaczy bo Twoj ipaq moze wiecej energii pobierac, dlatego byc moze umiescili tam lepsza baterie...
[Dodano: 2003-11-08 12:36:16]
podczas sluchania muzy nawet do 6h 45min potrafi wytrzymac 1915 i masz jeszcze 10 % mocy baterii ----> zabacz na test baterii 1910 gdy wylaczysz jeszcze ekranik to nawet dluzej pociagnie...
maxdredi
358
«
Odpowiedź #11 dnia:
Grudzień 06, 2003, 16:44:40 »
hmmm wlasnie jakies kilka dni temu dostalem 1915 back... trzymali go 30 dni... oczywiscie nie uwzglednili mi reklamacji (wczeniej napisalem o co chodzi) . Serwis oddal mi palmtopa z kompletnie rozladowana bateria (ponoc rozladowanie im nie sluzy) oraz z KOSZMARNIE USWINIONYM EKRANIKIEM !!!!!!!!! NIE WIEM GDZIE GO (SOBIE) WSADZALI ALE NAWET PLYN DO MYCIA SZYB NIE PORADZIL SOBIE Z BRUDEM... RYSIK ZAMIAST PLYNNIE PLYNAC PO MATRYCY, "ZACINAL" SIE NA TYCH SYFACH... NAPRAWDE NIE WIEM CZYM GO USWINILI... DOPIERO BENZYNA EXTRAKCYJNA I ROZPUSZCZALNIK DO FARB OLEJNYCH DALY JAKIES REZULTATY.... QLCE... palmtopa juz sprzedalem (skoro niby bateria byla dobra to sumienie mialem czyste) wiec nie bedzie porowniania 1915ek z roznym prockiem (pxa 250 oraz 255) ... Obiecalm takie porownanie w innym poscie... teraz poczekam ze 3 miechy az jakis pda stanieje i qpie cos wtedy... pozdrawiam wszytkich serdecznie i ZYCZE WAM OBSCIE NIGDY DO SERWISU HP NIE TRAFILI... TRAGEDIA I JESZCZE RAZ TRAGEDIA...
biblo
3314
Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
«
Odpowiedź #12 dnia:
Grudzień 06, 2003, 22:33:34 »
MaxDredi
napisał:
...DOPIERO BENZYNA EXTRAKCYJNA I ROZPUSZCZALNIK DO FARB OLEJNYCH DALY JAKIES REZULTATY....
O kurcze! Stary, lepiej tego nie rób w przyszłości, bo sam sobie narobisz kłopotów i stracisz gwarancję! Lepiej odmówić przyjęcia palmtopa po naprawie i zarządać usunięcia wszelkich uchybień...
A dla Twojej wiadomości: firma Fujitsu-Siemens daje na swoje palmtopy 2 lata gwarancji z naprawąw ciągu 48 godzin.
Pozdrawiam,
biblo
Czyżewski
«
Odpowiedź #13 dnia:
Grudzień 07, 2003, 14:47:34 »
MaxDredi
napisał:
hmmm wlasnie jakies kilka dni temu dostalem 1915 back... trzymali go 30 dni... oczywiscie nie uwzglednili mi reklamacji (wczeniej napisalem o co chodzi) . Serwis oddal mi palmtopa z kompletnie rozladowana bateria (ponoc rozladowanie im nie sluzy) oraz z KOSZMARNIE USWINIONYM EKRANIKIEM !!!!!!!!! NIE WIEM GDZIE GO (SOBIE) WSADZALI ALE NAWET PLYN DO MYCIA SZYB NIE PORADZIL SOBIE Z BRUDEM... RYSIK ZAMIAST PLYNNIE PLYNAC PO MATRYCY, "ZACINAL" SIE NA TYCH SYFACH... NAPRAWDE NIE WIEM CZYM GO USWINILI... DOPIERO BENZYNA EXTRAKCYJNA I ROZPUSZCZALNIK DO FARB OLEJNYCH DALY JAKIES REZULTATY.... QLCE... palmtopa juz sprzedalem (skoro niby bateria byla dobra to sumienie mialem czyste) wiec nie bedzie porowniania 1915ek z roznym prockiem (pxa 250 oraz 255) ... Obiecalm takie porownanie w innym poscie... teraz poczekam ze 3 miechy az jakis pda stanieje i qpie cos wtedy... pozdrawiam wszytkich serdecznie i ZYCZE WAM OBSCIE NIGDY DO SERWISU HP NIE TRAFILI... TRAGEDIA I JESZCZE RAZ TRAGEDIA...
Oto dlaczego nie kupuję na aukcjach internetowych
maxdredi
358
«
Odpowiedź #14 dnia:
Grudzień 07, 2003, 16:20:34 »
nie pisz tak bo mnie to obrazilo... skoro serwis HP napisal mi ze bateria jest sprawna to naczy ze jest sprawna... !!!!!!!!!! NIE JESTEM OSZUSTEM !!!!!!!!!!! i nie ma sie co bac, bo skoro seria 54XX wytrzymuje takze ok 4 h pracy to 30 min mniej to wcale nie taki zly wynik.... zreszta ten sprzet posiada jeszcze 9 miesieczna gwarancje wiec jakby bateria padla zupelnie to serwis ja wymieni...
[Dodano: 2003-12-07 16:26:21]
mam zreszta wynik expertyzy i jest tam napisane ze czas pracy palma jest prawidlowy, szkoda tylko ze byl na poczatku ciut inny, ale widac baterie HP takie juz sa... POZDRAWIAM
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »