ipaq 4150 wiesza się HELP ?????

• 5 Odpowiedzi
  • 839 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dodo

• **
  • 110
  • Sprzęt: Iphone 3g, Nokia E52
« dnia: Czerwiec 02, 2004, 20:56:13 »
Witam od jakiegoś czasu mój ipaq4150 zaczął mi się wieszać nie mogę namierzyć powodu jakie są najczęstrze przyczyny?Nie wiem czy myśle dobrze ale może to być od Mobile Gadu??nie mam na nim gier ani żadnych innych aplikacji poza polską lokalizacją i Mobile Gadu reszta oryginalna .
całe mnóstwo telefonów od NOKIA przez SE HTC Samsung do Iphone 3g

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2004, 21:27:47 »
:D Ja stawiam na polska lokalizacje :))
Nawet jesli masz InterWrite w wersji specjalnie dla twojego PDA to i tak na 99% przez to sie wiesza.

Jeszcze raz powtorze - zainstalowanie lokalizacji to najwieksza krzywda jaka mozna programowo wyrzadzic palmtopowi.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2004, 22:15:52 »
Cytat: jakub kańczugowski
:D Ja stawiam na polska lokalizacje :))
Nawet jesli masz InterWrite w wersji specjalnie dla twojego PDA to i tak na 99% przez to sie wiesza.

Jeszcze raz powtorze - zainstalowanie lokalizacji to najwieksza krzywda jaka mozna programowo wyrzadzic palmtopowi.

Wydaje mi się, że zdrowo przesadzasz! Większą krzywdę można wyrządzić instalując masowo i bezmyślnie różne aplikacje, których pełno na płytach dodawanych do niektórych  gazet lub nawet tych, o których piszecie newsy. Ja kiedyś też wgrywałem (i to zarówno do PC-ta jak i do pierwszego palmtopa) bezmyślnie różne dema, beta-wersje i darmowe programy i to właśnie przez nie miałem później mnóstwo problemów: a to nie dało się odinstalować, a to pozostały jakieś śmieci w systemie, a to popodmieniały jakieś biblioteki, a to poprzestawiały coś w portach, itd., itd. Teraz od dłuższego czasu bardzo rozważnie instaluję nowe aplikacje i to tylko takie, które mogą mi się przydać i tylko takie, których opis i producent wzbudza zaufanie, ale zawsze przed taką instalacją robię backup systemu i danych (w WinXP jest na szczęście funkcja Przywracania systemu).

A wracając do polskich nakładek: sam używam tylko polskiej klawiaturki z LEng, ale w h1910 mojej żony zainstalowałem pełną wersję tej lokalizacji - tyle, że zrobiłem to w obu przypadkach zaraz po hard resecie, czyli na całkiem nowym i "czystym" systemie, co zresztą zaleca/nakazuje producent LEng. I powiem Ci, że zarówno w moim LOOX-ie jak i ajpaku żony nie ma jakichkolwiek problemów wynikających z używania LEng.

dodo:: proponuję Ci następujący sposób postępowania: zrób synchronizację z PC-tem, aby zabezpieczyć swoje dane (kontakty, kalendarz, pliki, itd.), następnie zrób hard-reset i nie wykonuj Restore, lecz od początku utwórz Partnership z PC-tem, zsynchronizuje swoje dane i poinstaluj wszystkie aplikacje. Najpierw polską lokalizację - wykonaj Backup nr 1 systemu i sprawdź czy wszystko działa. Jak będzie w porządku, to zainstaluj Mobile Gadu i znów zrób Backup nr 2 i znów sprawdź "co i jak". Jak pojawią się problemy, to odtwórz system z Backup-u nr 1. Brzmi to może trochę łopatologicznie ;) ale domyślasz się zapewne, że namawiam Cię do wykonywania kopii "ostatniej dobrej konfiguracji" abyś za często nie musiał rozpoczynać całej zabawy od początku...

P.S. A co do Polszczyzny, to widzę znaczny postęp... he, he :) gratuluję!
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 03, 2004, 18:27:39 »
Ja nadal stawiam na InterWrite :)

*

Offline Quider

• **
  • 153
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2004, 21:31:18 »
Popieram Kube!!! Mam ponad 400MB softu na moim 4150 i dziala bezblednie - ciagle cos wsadzam i kasuje i nadal dziala ok:)

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2004, 15:48:06 »
Panowie, czasy zawieszania aplikacji przez InterWrite sięgają wersji 6.4
Obecnie mamy 8.2 - dedykowaną na konkretne ipaki, więc przestańcie straszyć :)