ipaq 1940 - nieudany upgrade romu :-(

• 4 Odpowiedzi
  • 1010 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dune

• 20
« dnia: Kwiecień 06, 2004, 18:21:15 »
Po nieudanym upgrade romu w ipaqu 1940  został tylko ekran z logo HP i nr. wersji u góry - nie da się zresetować , wyłączyć, jedynie wyciągnięcie baterii skutkuje... Próbowałem zostawić go bez baterii na kilkanaście godzin  ale  po włączeniu ( resetem) dalej nie reaguje. Da się coś z tym zrobić- czy ratuje tylko serwis?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2004, 19:12:12 »
A czy probowales jeszcze raz wgrywac ROM? Czy PC widzi palmtopa po podlaczeniu go kablem?

*

Offline dune

• 20
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2004, 20:28:09 »
Cytat: jakub kańczugowski
Czy PC widzi palmtopa po podlaczeniu go kablem?
Niestety nie widzi...

*

Offline dune

• 20
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2004, 12:13:50 »
Dogrzebałem się, że ten screen to tzw. "parrot mode" ( czyli na polskie - tryb serwisowy) znalazłem nawet posta, w którym gość ma takie same objawy (  screen z tego posta: logo HP i u góry dwa razu 1.07- u mnie jest to samo). Zassałem programik "multi-port/usb TTY" ale niestety autor posta mógł się porozumieć poprzez ten terminal z Ipaqiem, a ja nie... Terminal się uruchamia ale nie da się wpisać żadnych komend - chociaż kursor miga. Jakieś sugestie?

A propos teminala któs mi tu powiedział, że nie da się skopiować Romu (na wypadek awarii) - o ile dobrze zrozumiałem ( forum anglojęzyczne)- da się właśnie przez ten tryb serwisowy (komenda bodajże r2sd i z powrotem z karty sd2r).

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 07, 2004, 18:05:54 »
Oczywiscie mozna skopiowac ROM ... tylko trzeba miec odpowiedni software i znac odpowiednie komendy.