hp 4150...po rozładowaniu wszystkie dane bye bye??!!

• 5 Odpowiedzi
  • 636 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 02, 2006, 14:38:28 »
Witam
Jestem posiadaczem Hp ipaq 4150.
Zauwarzyłem że nawet jak jest wyłączony, to pobiera moc z bateri.
Mojego palmtopa nie urzywałem ponad miesiąc i bateria się rozładowała, podłączyłem pod ładowarkę, zadziałał wszystko pięknie, lecz mi wszytko zniknęło, został tylko soft mapy i inne żeczy z pamięci palmtopa się ztraciły :mysli:

Dlaczeog tak się stało, czy to normalne, przecierz palmtop ma jeszcze chyba bateryjkę podtrzymującą pamięc(bateria zapasowa NiMH), przecierz jak komórkę mam rozładowaną, to tam wszystkie dane zostają, a w palmtopie nie?? :mysli:

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2006, 14:49:08 »
A wogóle zadałeś trud przeszukania forum przed wysłaniem posta? Przecież niemal identyczny wątek był jeszcze parę dni temu.
Zresztą najlepiej przeczytaj najpierw dział dla początkującycy i inne faq...

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2006, 15:30:17 »
Ja nie zadałem sobie trudu, ale ty owszem napisałeśbezsęsowny post, który nic nie pomógł, tylko ci zadał trud.
Wolałeś się rozpisywać niż normalnie odpowiedzieć, czy podać linka do istniejącego już podobnego tematu :P

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2006, 15:36:35 »
Cytat: "Marcin_ca1"
Ja nie zadałem sobie trudu, ale ty owszem napisałeśbezsęsowny post, który nic nie pomógł, tylko ci zadał trud.
Wolałeś się rozpisywać niż normalnie odpowiedzieć, czy podać linka do istniejącego już podobnego tematu :P

człowieku wyluzuj, ile można odpowiadać na te same pytania? właśnie z tego powodu kolega się :wkurzony:
Podstawą bytu na forum jest znajomość obsługi "szukajki" i podstawowe wiadomości.
ale do tematu:
- tak jest to normalne, po rozładowaniu akumulatora tracisz wszystko oprócz systemu ( wyjątek wm5 ), bateria potrzymująca wystarcza na ok. 20 minut, jest przydatna przy wymianie głównego akumulatora - wyjąć - wsadzić.
- urządzenie pobiera prąd nawet jak jest wyłączone, między innymi aby nie utracić danych.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2006, 15:37:35 »
No wiesz, lubię pisać bezsensowne posty. Co więcej, nawet nie wiem dlaczego. :swirus:
(Tak, to jest przykład bezsensownego posta).

EDIT:
Niestety nie mogłem się powstrzymać i ten post jednak będzie w jakimś stopniu sensowny :( : http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=353071
Podobne, czyż nie?  >:)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2006, 19:20:07 »
Cytat: "Marcin_ca1"
Ja nie zadałem sobie trudu

przypomnij sobie regulamin:
(...)Jeśli szukasz rozwiązania jakiegoś problemu pamiętaj - zanim utworzysz nowy temat, przeszukaj forum korzystając z formularza "szukaj", a także zapoznaj się z archiwum newsów i artykułów na PDAclub.pl, FAQ wortalu (odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania) i działem dla początkujących - być może odpowiedź na Twoje pytanie została tam już opisana, a tym samym oszczędzisz czas i nerwy stałych bywalców forum i administratorów.(...)

zamykam