hp4150 - dziwne zachowanie baterii

• 1 Odpowiedzi
  • 747 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dna77

• 11
hp4150 - dziwne zachowanie baterii
« dnia: Październik 30, 2007, 23:24:53 »
Witam. Oddalem ostatnio do naprawy mojego hp bo siadlo mi wejscie jack 3.5mm. Naprawili mi to ale jak odebralem pda to po wlaczeniu odrazu dostalem komunikat, ze bateria jest na 0% i system will shoot down. Wrzucam go do ladowarki, czekam, az sie naldaduje, wlaczam ... i to samo - stan baterii 0%. Wyjalem baterie, popukalem, wkladam znow, wlaczam ... i jest ok. Po jakims czasie znow wlaczam ipaka  a tu znow bateria 0%. Masakra!! 
Moze to byc wina pda czy cos sie stalo z bateria?  Slyszalem, ze czasem baterie maja pamiec i wtedy trzeba je wykasowac, zeby dalej dobrze dzialaly. Wiecie jak to zrobic?   Jest to bateria lit-ion .
Dodam, ze mieszkam w malym miasteczku i facet w serwisie elektronicznym pierwszy raz chyba widzial pda wiec to ze mi wlozyl inna zniszczona baterie raczej odpada.

Czekam na pocieszajaca odpowiedz i pozdrawiam

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: hp4150 - dziwne zachowanie baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2007, 02:24:26 »
Po jakims czasie znow wlaczam ipaka  a tu znow bateria 0%.

a jak długi był ten czas? Jeśli ipaq leżał np. przez tydzień bateria mogła się wyładować...
lit-ion nie mają efektu pamięci, ale jeśli to oryginalna bateria to przecież ma już ładnych kilka lat i mniejszą sprawność niż jak była nowa