Gwarancja z USA ipaqa h4350 w Polsce?

• 3 Odpowiedzi
  • 612 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 14, 2004, 10:40:40 »
Witam mam okazję kupić tego ipaqa ale dręczy mnie sprawa gwarancii, sprzęt jest nowy kupiony przez internet jest dowód kupna itp. ale czy gwarancja będzie obowiązywać w Polsce.
Kiedyś słyszałem, że z powodu niedostępności tego ipaqa w Europie gwarancja z USA jest chonorowana w serwisach europejskich, są to jednak jakieś pogłoski, stąd moje pytanie może ktoś przećwiczył ten temat :)

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 14, 2004, 10:56:14 »
Mam iPAQa 2215 kupionego w USA i przywiezionego tu rok temu. W zimie wysiadł mi ekran dotykowy. Nie miałem ani dowodu zakupu ani gwarancji ... :terrified:
Poszedłem do serwisu HP. Oni odesłali mnie na polską stronę HP, że mam się tam zarejestrowac i zgłosić przez odpowiedni formularz usterkę ...
W ten sposób dowiedziałem sie kiedy jest mój iPAQ wyprodukowany, jaki model, ile ma jeszcze gwarancji...
Dostałem maila z HP polska z informacją co mam zrobić - Stolica na koszt HP i już po 3 tyg. miałem spowrotem naprawionego iPAQa,. Wymienili mi ekran na nowy. Cały czas mogłem podglądać na odpowiedniej stronie HP co się działo z moim iPAQiem.
NIK SIĘ MNIE NIE CZEPIAŁ O GWARANCE ANI O DOWÓW ZAKUPU.
Ważne aby odesłać komplet tzn. najlepeij całe pudełko z zawartością tak jak został zakupiony
Jak widać, HP nie jest takie straszne jak go malują :))

p.s.
jak byś poszukał w archiwum z okolic przełomu roku 2003/4 to bys się natchnoł na mój watek na ten temat.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 14, 2004, 11:15:39 »
Tzn z iPAQ 4350 moze byc ten problem ze akurat ten model palmtopa nie jest sprzedawany w Europie - w ogole! Dodam ze serwis HP jest w Europie :) wiec nie beda potrafili naprawic czegos takiego. Podobnie jest w przypadku laptopow HP kupowanych np. w USA - jak to jest model tylko na USA to nie naprawiaja tego u nas, nawet jesli gwarancja jest WorldWide. Wiem bo moj kumpel mial taki problem z 1,5 roku temu.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 16, 2004, 10:17:07 »
Dzwoniłem do HP ten model jest naprawiany tylko przez serwis w Stanach i tam też jest ważna gwarancja :)