Witam. Jak widzicie jestem początkującym użytkownikiem tego Forum (mało tego - to mój pierwszy PDA).
Kilka dni temu zakupiłem na Allegro hmmm... no właśnie, tego już sam nie jestem pewien (niestety nie mam pudełka ani papierów aby samemu sobie odpowiedzieć). Kupowałem HP iPAQ 1915, ale... Poczytałem sobie artykuły, FAQ, dział dla początkujących, forum - i dalej mam kilka wątpliwości. Na nalepce pod baterią pisze HP 1910, w Asset Viewer też, jednak mam procesor Intel PXA255 (z tego co wyczytałem to 1910 ma PXA250).
Druga sprawa dotyczy systemu operacyjnego - w Asset Viewer jest to Windows CE 3.0 - czy jest to Pocket PC 2000 (jak wywnioskowałem po lekturze różnych wątków - może źle wywnioskowałem...) czy 2002 (po wyjęciu baterii i ponownym uruchomieniu pojawił się właśnie ekran z takim napisem).
Jeżeli już o bateriach mowa, to wyjąłem ją tylko na chwilę (aby sprawdzić nalepkę) - i pomimo że bateria podtrzymująca niby była naładowana w 100% - utraciłem wszystkie programy zapisane w RAMie. Czy coś jest z nią nie tak, czy to może ja coś źle kombinuję?