HP H1900 - Zwiecha na Bootloaderze...

• 8 Odpowiedzi
  • 850 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 27, 2006, 10:03:06 »
To mój pierwszy temat i post na tym forum wiec... Witam wszystkich.
Pisze otóż mam problem, od wczoraj jestem posiadaczem wymienionego w temacie IPAQ i postanowilem na nim zmienic system na Win2003... zanim jednak znalalzme temat jak to sie dokładnie robi chciałem włonczyc bootloadera (ponieważ robi sie to ineczej niż w mda to pierw chciałem do tego dojść...) i tu zaczyna sie problem uruchomiłem, a mój PDA "wisi" na tym http://img301.imageshack.us/my.php?image=image01cx6.jpg na reset miekki nie reaguje na twardy resetuje sie i dalej jest to co na zamieszczonym obrazku... po wyjeciu bateri również.... ale Komputer wykrywa go w menadzeże urzadzeń... i teraz nie wiem co jest nie tak... czy czeka na wgranie nowego softu i tak ma byc do puki nei nagram nowego systemu? Jeśli ktos majakieś pomysł co mam zrobić co jest nie tak bardzo bym prosił o pomoc... z góry dziekuje.... w razie czego prosił bym krok po kroku jak ma wgrac system.... Jeszcze raz z góry bardzo dziekuje za wszystki odpowiedzi.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: HP H1900 - Zwiecha na Bootloaderze...
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2006, 10:17:40 »
Cytat: "=Seraf="
To mój pierwszy temat i post na tym forum wiec... Witam wszystkich.
Pisze otóż mam problem, od wczoraj jestem posiadaczem wymienionego w temacie IPAQ i postanowilem na nim zmienic system na Win2003... zanim jednak znalalzme temat jak to sie dokładnie robi chciałem włonczyc bootloadera (ponieważ robi sie to ineczej niż w mda to pierw chciałem do tego dojść...) i tu zaczyna sie problem uruchomiłem, a mój PDA "wisi" na tym http://img301.imageshack.us/my.php?image=image01cx6.jpg na reset miekki nie reaguje na twardy resetuje sie i dalej jest to co na zamieszczonym obrazku... po wyjeciu bateri również.... ale Komputer wykrywa go w menadzeże urzadzeń... i teraz nie wiem co jest nie tak... czy czeka na wgranie nowego softu i tak ma byc do puki nei nagram nowego systemu? Jeśli ktos majakieś pomysł co mam zrobić co jest nie tak bardzo bym prosił o pomoc... z góry dziekuje.... w razie czego prosił bym krok po kroku jak ma wgrac system.... Jeszcze raz z góry bardzo dziekuje za wszystki odpowiedzi.

1900 to nie nazwa modelu - z tego co piszesz wygląda jednak, że chodzi o model 1910, bo przecież i 1930 i 1940 mają WM2003 w standardzie. Na dodatek, gdybyś tylko trochę poczytał wcześniej, wiedział byś że nie ma wersji wm2003 dla serii 1910, więc szkoda było mieszaś. Co do wyjścia z tego trybu - raczej nie pomogę, bo nie mam 19XX.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2006, 10:35:50 »
Może uda Ci się powrócić do systemu - wyjmij główną baterię zasilającą na co najmniej 20 godzin - może wróci. 8)
Bo chyba nigdzie nie znajdziesz romu do tego modelu.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 27, 2006, 13:58:23 »
Hmmm spróbuje dzieki za odp. ale co do modelu... pod bateria wyraznie pisze h1900 ! wiec nie wiem jak to jest.... wkażdym bądz razie dzieki puki co zobace jak to bedzie... a co do windy... była 2002 a mi sie zachcialo 2003... a przed jaka kolwike próbą wgrania porostu chciałem odpalic boota dla obeznania ^^ no nic może ktoś jeszcze coś wie... ja puki co moge tylko liczyc na to że Ipek zapomni.... heh  :huh:

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 27, 2006, 14:06:05 »
Cytat: "=Seraf="
Hmmm spróbuje dzieki za odp. ale co do modelu... pod bateria wyraznie pisze h1900 !

1900 lub jak kto woli 19XX to oznaczenie serii. W moim h4150 też są takie oznaczenia pod baterią i na oryginalnym opakowaniu - 4100 series. A co do przywrócenia pda do życia to też polecam wyjęcie baterii na jakiś czas, niedawno był tu taki przypadek tyle, że właśnie z h4150. A jak masz nadal wątpliwości to można to sprawdzić: Start->Ustawienia->Dane urządzenia->system (nie wiem jak to wygląda w innych HP, ale u mnie tak to można sprawdzić).
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 27, 2006, 14:38:39 »
Nie żebym Ci nie wierzył... ale chciałem wiedzieć dokładnie jaka mam model i faktycznie jak przegladałem cała ta wlepe pod bateria to pisze jak byk model 1910, mój bład - jak napisał ja456 1900 to seria  ^^ Przepraszam za wprowadzenie w bład. Puki co leży bez bateri... wiec racej star-> itd. puki co odpada... licze że się uda jak mówicie najwyżej servis... w nagorszym wypadku po Hp'ku  :huh:  Wkażdym bądz razie dzięki puki co za pomysły i uświdomnienie mnie jaki mam dokładnie model ^^ :P

*

lucass

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 27, 2006, 14:46:45 »
"puki" co zainwestuj w słownik, i po co bierzesz sie za zmienianie ROM skoro nie masz o tym pojecia? sd2r tylko tyle powiem...

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 27, 2006, 17:18:28 »
Musze Cię zmartwić jeśli HP nie wstanie po  wyciągnięciu bateri na 20godz. to już raczej nie wstanie w cale. ROM'u do tego pocketa nie da się dostać. Nie da się w nim także wymienić systemu - niestety. Wiem o tym bardzo dobrze bo posiadam bliźniaczy model h1915 (model europejski z troche innym procesorem twój to amerykański)

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 27, 2006, 19:04:04 »
Póki - owszem bład... nikt nie jest bez błedny słownik posiadam... typowa wymówka D - czym sie nie bronie bo to mnie nie zwalnia z pilnowania błedów jakie popełniam wiec dzieki za poprawe - co do zmiany softa nie jestem cąłkiem zielony... tzn. w MDA zmieniałem i nie pomyślałem nawet przez chwile ze HP może by c zupełnie inny urzadzeniem... cóż człowiek uczy się na błedach...   - Rozumie czyli 0 szans jeżeli na wstanie na odratowanie ;/ trudno bede musiał sprzedać jako uszkodzony na częsci ;( mam nadzieje że ożyje... Dziekuje wszystkim za zainteresowanie i próbe pomocy...