HP 1940 Moja walka

• 4 Odpowiedzi
  • 794 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HP 1940 Moja walka
« dnia: Lipiec 28, 2007, 18:57:21 »
Witam, opiszę po krótce o co chodzi: W moim 1940 gniazdo synchro uległo z czasem dewastacji, tak że jeszcze ładowało, ale już komp go nie widział. Zmieniłem płytę główną, ale po zmianie okazało się że jest to wersja niemiecka. Wgrałem, dzięki lekturze postów na tym szanownym forum, angielski rom, wtedy przestał się synchronizować z kompem, całą noc wojowałem, w końcu pomogło odinstalowanie ActiveSynca i wgranie go na nowo. Wszystko fajnie, tylko teraz znowu nie mogę odpalić Bluetoth-a, bo wypisuje: "The Bluetoth Radio failed to turn ON due to insufficient driver memory available. You must perform a normal reset before you can turn on the Bluetoth Radio"  Co za HOLERA?? Co mu trzeba zrobić żeby zaczął normalnie chodzić?? POMOCY !!!

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: HP 1940 Moja walka
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 28, 2007, 19:23:51 »
no a resetowałeś tak jak jest napisane?

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 28, 2007, 20:28:26 »
"The Bluetoth Radio failed to turn ON due to insufficient driver memory available. You must perform a normal reset before you can turn on the Bluetoth Radio"
Wg mnie, nie jest uruchomiony driver BT. Trzeba go uruchomić ręką. Po pierwszym uruchomieniu link powinien się dopisać do autostartu.
Możesz to przecież sprawdzić w settings-connections-bluetooth-about/advanced.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2007, 01:02:12 »
Z tym łobuzem Bluetooth-em to już ogarnąłem: Kwarc na płycie, ponad układem, tym niebieskim, był uszkodzony, przelutowałem z mojej starej i już chodzi. Jeszcze nie wiem jak go Hard Reset-nąć w razie potrzeby. Ale już Navi chodzi.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2007, 01:08:01 »
iPaq 19xx  Series   
These devices can be hard reset by pressing and holding the soft recessed button on the left-hand side of the
device while you are pressing and holding the power button at the top the unit. Keep buttons pressed for several
seconds until the screen fades.
:ok: