H4150 i karty SD

• 2 Odpowiedzi
  • 420 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
H4150 i karty SD
« dnia: Październik 14, 2005, 22:16:47 »
Witam
Przestudiowałem przyklejony wątek dot. kart pamięci i wyciągnąłem z niego następujący wniosek: Szybkość działania karty zależy od jej współpracy z konkretnym modelem PDA. Zatem mam pytanie/prośbę do użytkowników ww. iPaq:
Planuję zakup karty o pojemności 512 MB (a może nawet 1 GB). Jaką kartę możecie polecić (ew. odradzić)? Interesuje mnie przede wszystkim jak 4150 radzi sobie z zapisem i odczytem na niej małych plików.
Z góry dziękuję za wszelkie rady.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline lipciopda

• 6801
H4150 i karty SD
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2005, 05:40:12 »
wejdz sobie na
http://www.spbsoftwarehouse.com/products/benchmark/compare.php?en

i zrob test porownawczy 4150 z innym PDA (np. wzorcowym 36xx/ - otrzymasz wyniki rowniez odczytu i zapisu roznych plikow a ponizej masz testy porownawcze karty SD 128mb na 4150

jesli nie bedziesz uzywal tej karty w innym urzadzeniu i nie planujesz w przyszlosci (np. aparat fotograficzny) to kup najtansza karte i po sprawie

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
H4150 i karty SD
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2005, 11:05:21 »
Cytat: lipciopda

jesli nie bedziesz uzywal tej karty w innym urzadzeniu i nie planujesz w przyszlosci (np. aparat fotograficzny) to kup najtansza karte i po sprawie

Hejka
Dzięki za linka, ale jakoś nie mogę tam znaleźć porównania kart różnych producentów...
Powiem tak: wiem, że kupowanie karty Hi-Speed nie ma sensu, bo PDA i tak nie mają tak szybkiej magistrali, aby wykorzystać potencjał takich kart. Dlatego głównie zależy mi na opinii, jak dana karta wpółpracuje z małymi plikami (wiem, że np. Kingstony sobie z tym radzą nie najlepiej, natomiast z Panasonic'ami już podobno nie jest tak źle).
Do wgrywania dużych plików na kartę mam czytnik USB 2.0. Natomiast mam poinstalowane na karcie różne oprogramowanie, do którego potworzyłem skróty w Pocket Plusie i menu start, przez co iPAQ uruchamia się bardzo dłuuuugo (włączyłem cacheowanie skrótów i po uruchomieniu jest już ok). Chciałbym zminimalizować ten czas przy nowej karcie.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray