Etui aluminiowe - podrobka ???

• 29 Odpowiedzi
  • 4057 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 03, 2004, 22:37:29 »
Witam, chcialem się poradzić bardziej doswiadczonych kolegow, kupilem na Allegro etui do IPAQ serii 1900, pojawily sie ostatnio w cenie dwukrotnie nizszej niz sprzedaje Zirius. Okazalo sie jednak ze pocket praktycznie lata w srodku, sa duze luzy. Chcialem sie zapytac o doswiadczenia innych osob z aluminiowymi etui bo ja swoje juz odeslalem i czekam na zwrot pieniedzy ... pozdr
bartek

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2004, 13:13:22 »
Napewno podróbka, bo cena "za promocyjna", a i iPAQ lata, więc co to za pokrowiec, żądna renomowana firma by sobie na to nie pozwoliła.

*

Offline mody313

• **
  • 236
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 04, 2004, 14:24:59 »
moge wiedziec od kogo kupile to etui?? (albo przynajmniej skad jest sprzedajacy); jesli chodzi o oryginalnosc takiego produktu to jest ona wysoce watpliwa...

pzdr
mody

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2004, 15:06:09 »
Ja mam jedną uwagę - ciężko mówić o podróbce ponieważ każdy ma prawo wyprodukować etui aluminiowe - chyba, że sprzedawca reklamuje je jako markowe (np. Innopocket) a ono nim nie jest. W innym przypadku jest to po prostu produkt niskiej jakości.

Dlatego ja też przyłączam się do prośby o ujawnienie numeru aukcji - to wszystko wyjaśni,

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 04, 2004, 15:55:44 »
A moze pokrowiec byl nie do tego modelu, tylko sprzedawca 'dopisal' zastosowanie do innych. Tak bywa z kabelkami hotsync roznej 'masci'.

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 04, 2004, 16:56:22 »
Hehe to chyba było do 2210 bo lata w nim iPAQ :)
Jestem za ujawnieniem aukcje gdzie zakupiłeś etui, może to zaoszczędzi innym problemów

*

Offline REi

• *
  • 87
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 04, 2004, 18:32:44 »
Hmmm ja sadze ze to ta aukcja
http://allegro.pl/show_item.php?item=27626394
etui jest tam po 55pln

*

Offline mody313

• **
  • 236
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 04, 2004, 18:52:03 »
moze byc jeszcze ta: tu jest po 54 :P
http://allegro.pl/show_item.php?item=27445629

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 04, 2004, 22:08:18 »
Jesli etui sa takie jak na foto, to sa do 19xx. Sam mam identyczne (ale kupilem w zagramanicznym e-sklepie).
Co moge stwierdzic - to nic tamnie ma prawa latac.
Znaczy to, ktore kupil bartholus jakies jest nie teges.

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 05, 2004, 20:40:51 »
Bardzo dziękuję za liczne odpowiedzi, etui było na 100% do serii 1900 - info na opakowaniu. Kupiłem u jednego z wyżej wymienionych użytkowników. Jestem jednak w szoku, ponieważ wszyscy oprócz jednego kupującego i mnie już wystawili pozytywne komentarze sprzedającemu ... o co chodzi ? Być może jest to jednostkowy przypadek - np. wsadzone zostało do blistera inne etui - czekam na rozstrzygnięcie reklamacji, o wyniku dam znać.

pozdr
bartek

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 05, 2004, 21:47:12 »
Cytat: bartholus
Bardzo dziękuję za liczne odpowiedzi, etui było na 100% do serii 1900 - info na opakowaniu. Kupiłem u jednego z wyżej wymienionych użytkowników. Jestem jednak w szoku, ponieważ wszyscy oprócz jednego kupującego i mnie już wystawili pozytywne komentarze sprzedającemu ... o co chodzi ? Być może jest to jednostkowy przypadek - np. wsadzone zostało do blistera inne etui - czekam na rozstrzygnięcie reklamacji, o wyniku dam znać.
Na opakowaniu powinna być nazwa producenta, nie było?

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 05, 2004, 22:44:47 »
Była oczywiście, ale niestety zapomniałem ... postaram się dowiedzieć.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 05, 2004, 23:03:25 »
Zdjęcia w tych aukcjach sugerują, że jest to oryginalny produkt Innopocket:
http://www.innopocket.com/EShop/Main/product.php?ID=64&name=iPaq

Takie etui można kupić np. na Brando:
http://shop.brando.com.hk/ipaq1910metalcase.php

Na allegro użytkownik Zirius ma takie etui, ale w 2x większej cenie.

Jeżeli Twoje etui nie było oryginalnym Innopocket to jest to zwykłe naciąganie klientów.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 06, 2004, 00:30:52 »
Ja mam do mojego 2215 takie z Brando i jest OK!
Możesz sprecyzować co masz na mysli mówiąc że lata?
Jest za duże na szerokość czy na grubość?
MetalCase ma to do siebie, że można je delikatnie podgiąć i ... trzyma nawet lepiej niż mocno tzn jest póxniej problem z wyjęciem :)) no chyba, że jest rzeczywiście dużo za szerokie lub dużo za grube, a to już inna sprawa ;)

« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 06, 2004, 20:27:59 »
Dostałem odpowiedź w sprawie trwajacej aukcji (pytał kolega),
jest to etui firmy Sakar - www.sakar.com,  na stronie producenta nie ma zdjęcia. Co do wymiarów tego mojego etui to było o 5mm za długie - IPAQ nie sięgał brzegu u góry - ok 2mm za szerokie i za grube - tylko dzieki dociskającym blaszkom od spodu zahaczonym o dziurki na śrubki nie wypadał gdy było otwarte. Ponadto przy zamykaniu nie było dobrze dopasowane i lekkko "strzelało" jak pokrywa zachodziła na reszte obudowy. Etui mogło by być gorszej jakości - w końcu niższa cena ale tak bardzo nie może przecież niepasować.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 06, 2004, 22:02:13 »
Cytat: bartholus
Etui mogło by być gorszej jakości - w końcu niższa cena ale tak bardzo nie może przecież niepasować.
Ala umieszczanie w aukcji zdjęcia produktu firmy Innopocket wprowadza kupującego w błąd i jak widać ludzie się na to łapią :(

« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 06, 2004, 23:44:46 »
Z drugiej aukcji odpowiedź: firma IConcepts .

« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 07, 2004, 23:21:23 »
Co do tematu etui, gdzieś kliknąłem i pojawiło sie http://www.activearmor.com/ no nie jest aluminiowe tylko takie "gumiane" ale ma swój urok.
.... do zadań specjalnych ... :D

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 07, 2004, 23:34:31 »
Nie musisz tak daleko klikac. Mamy test tej obudowy na PDAclub.pl :)

« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 30, 2004, 09:14:10 »
A czy ktoś testował etui z przezroczystego poliwęglanu, np. takie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28502300
Właśnie się zastanawiam nad jego zakupem...
I sprawa druga: Czy ktoś trenował polerowanie wyświetlacza w 1915? eśłi tak to jaka pastą? Kupiłem go z drugiej ręki i wyświetlacz jest trochę porysowany - przed założeniem folii ochronnej chciałbym go doprowadzić do przyzwitego stanu.

Pozdrawiam,
Sławek

*

Offline Cley

• **
  • 101
  • Sprzęt: HP iPAQ 5550; HTC Touch HD, Navroad
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 30, 2004, 14:50:40 »
Hej,

jak sie tak poczyta o waszych kłopotach z etui to szczerze mówiąc odechciewa się kupowania z seci (trochę to jak kupowanie  kota  w  worku). Czy ktoś z  was zna może sklep w Warszawie w którym  mógłbym kupić aluminopwe etiu do mojego iPAQ'a 5550? Może kolega czy też koleżanka "Perła" wie gdzie kupić.

Pozdrowionka

Cley

*

Offline weasel

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC Touch Dual + IPAQ Travel Companion
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 30, 2004, 16:31:47 »
Cytat: slasze
Czy ktoś trenował polerowanie wyświetlacza w 1915? eśłi tak to jaka pastą? Kupiłem go z drugiej ręki i wyświetlacz jest trochę porysowany - przed założeniem folii ochronnej chciałbym go doprowadzić do przyzwitego stanu.

Qmpel bawil sie taka pasta i dokladnie nie wiem czy to od tego ale ekran zaczal buczec. Skonczylo sie w serwisie wymiana na gwarancji ekranu i baterii. Wiec z jednej strony mozesz sobie zepsuc ekran a z drugiej mozesz tez dostac nowy. Ja uwazam ze jak zalozysz folie to i tak nie bedzie widac rys (czyba ze sa 2mm grube).

Pozdrawiam!

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 30, 2004, 17:54:21 »
Cytat: Cley
Hej,

Czy ktoś z  was zna może sklep w Warszawie w którym  mógłbym kupić aluminopwe etiu do mojego iPAQ'a 5550? Może kolega czy też koleżanka "Perła" wie gdzie kupić.

Cley
Nie jest to wprawdzie w W-wie ale tez na 'W'
http://www.dwa-be.com/sklep/index.php/cPath/54
Pozdrawiam

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 30, 2004, 18:08:06 »
Cytat: perla
Nie jest to wprawdzie w W-wie ale tez na 'W'
http://www.dwa-be.com/sklep/index.php/cPath/54
Tylko, że te etui to nadal nie są oryginalne Innopocket, które w swojej ofercie posiada wspomniany powyżej Zirius. Raczej na 100% są to te same tanie wyroby od których się ten wątek zaczął.

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 31, 2004, 08:01:47 »
Tym bardziej zainteresowani z okolic Wroclawia moga je 'naocznie' sprawdzic przed zakupem .
No i ostatecznie ocenic czy to 'mydelniczki' czy uzyteczne dla okreslonych modeli PDA etui.
Jesli to tansza alternatywa to czemu nie. Moze wkrotce sie pojawia np. metalowe boczki do hp2210 ?

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 06, 2004, 10:43:42 »
Cytat: slasze
A czy ktoś testował etui z przezroczystego poliwęglanu,

Odpowiadam sam sobie ale właśnie takie etui JAVO Clear Case nabyłem - przyszło kilka godzin temu - i muszę stwierdzić, że jest rewelacyjne.
Zrobione dokładnie na wymiar i można używać palmtopa (np. czytanie ebooka) bez otwierania. Jest idealnie przezroczyste naprawdę nie tak łatwo go porysować.

Sławek

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 07, 2004, 22:19:09 »
Sławek a możesz napisać gdzie kupiłeś to etui JAVO Clear Case?

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 27, 2004, 10:08:03 »
Cytat: BogumiłB
Sławek a możesz napisać gdzie kupiłeś to etui JAVO Clear Case?

Na Allegro - sprzedający Zirius

« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 27, 2004, 16:10:34 »
A ja zakupilem na ebayu metalowa trumne do 2215 i... otwiera i zamyka sie jak prawdziwa tzn ladnie skrzypi ze az ciarki przechodza hiehe.

« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 01, 2004, 10:52:48 »
Jeśli chodzi o sprzedawce na Allegro 'Korandel', to mysle, ze produkt nie jest najgorszym. Rzeczywiscie, palm lata w srodku, ale po podklejeniu gabka wnetrza na dolnej i gornej krawedzi jest ok. Poza tym na rzecz wspomnianego sprzedawcy dziala cena - 55 zł. Ostatnio bylem w Cliffie tu w wawie, i w sklepie formowym bodajze Toshiby widzialem na sprzedaz rowniez iPAQ'i HP. W gablocie lezal tez metalowy futeral, taki sam jaki sam zakupilem. To samo opakownie, wyglad itp. Jednak cena troche inna - 79 zł. Oryginalne etui Innopocket kosztuje chyba pod 100 zł. Wiec mysle, ze jesli ktos chce troche zaoszczedzic to naprawde moze spokojnie kupic niefirmowe metalowe etui i je podkleic jak juz mowilem. Ja wykonalem to czarna gabka i nie wyroznia sie od calosci. Ja przy zakupie etui od 'Korandela' tez nie wiedzialem ze to nieoryginal. Ale skoro juz kupilem....a od Innopocketa nie rozni sie wcale, moze minimalnie wymiarami. pzdr