dioda informacyjna - h1915

• 2 Odpowiedzi
  • 787 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
« dnia: Październik 15, 2006, 18:24:44 »
Witam!!!
Dziś gdy podpiołem pocekta (iPAQ h1915) do kompa przez kabel ładująco-synchronizujący w celu skopiowania paru plików dioda informacyjna (ta pod przyciskiem od włączania zresztą jedyna w tym pockecie) zaczęła migać w niezabardzo znany mi dotychczas sposób. Miga szybko co jakiś czas przestając a nie tak jak kiedyś - w ten sam sposób co przy ładowaniu. Kiedy wyłącze pocketa miga normalnie (długie przeciągłe mruganie), gdy podłącze go do ładowarki sieciowej także nie ma problemu. Problem jest gdy pocket jet podłączony do kompa i jest włączony. Czego to może być przyczyna?? może to zdrowy objaw?? Pocket chodzi normalnie w każdym przypadku

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2006, 18:34:05 »
prawdopodobnie próbuje ładować baterię ale się to nie udaje (np. za bardzo rozładowana bateria, jeszcze inne urządzenie podłączone do USB,ogólnie - za małe napięcie by zasilać pocketa i jednocześnie go ładować) Natomiast po wyłączeniu pocket nie pobiera prądu i ładowanie jest możliwe

u mnie w 4150 zawsze po podpięciu do kompa tak miga (szybciej niż przy ładowaniu z ładowarki)

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2006, 18:45:10 »
Witam ponownie
Wszelkie objawy ustąpiły po soft resecie :) . Czasami najskuteczniejszym rozwiązaniem jest rozwiązanie najprostsze